Dark Mode Light Mode

Συντονισμένες ενέργειες για την κατάργηση του νόμου των τεκμηρίων

Πολύ περισσότερα χρήματα πλήρωσαν και θα πληρώσουν στο κράτος επαγγελματίες που θίγονται από τη φορολόγηση μέσω των γνωστών τεκμηρίων.

Οι εκπρόσωποι τους και κυρίως η ΓΣΕΒΕΕ, προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να ακυρώσει το νέο νόμο. Πέρα από την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για θέματα συνταγματικότητας, καλεί τους επαγγελματίες να καταθέσουν τη λεγόμενη «ενδικοφανή προσφυγή».

Μια προσφυγή επί της φορολογικής διαδικασίας. Στην προσπάθεια μετέχει και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του Ν. Καβάλας. Σχετική ανακοίνωση πρόσκληση εξέδωσε προχθές.

«Είναι ένα μέτρο πίεσης, ένα ακόμη, για να ακυρωθεί ο άδικος νόμος των τεκμηρίων» είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θόδωρος Χατζηχρήστος. Σημείωσε ότι η Ομοσπονδία βοηθά όποιον θέλει να καταθέσει τη συγκεκριμένη προσφυγή.

Του δίνει το κείμενο που αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει, εξηγεί τον τρόπο κατάθεσης κτλ. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχρήστο η προσφυγή αυτή δεν έχει κόστος. Δεν γίνεται από δικηγόρο αλλά από τον ίδιο τον φορολογούμενο.

Θα κριθεί στο μέλλον από την οικονομική υπηρεσία. Ο κ. Χατζηχρήστος είπε επίσης στην Πρωινή: «Είμαστε σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΒΕΕ για την κατάθεση πολλών τέτοιων προσφυγών.

Αυτό που εφαρμόζεται είναι άδικο. Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα το διορθώσει αλλά ποιος την εμπιστεύεται; Κατά την άποψη μας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν πρέπει να διορθωθεί, πρέπει να καταργηθεί».

Σε ερώτηση για την πορεία του τουρισμού και την κίνηση στην αγορά το Καλοκαίρι, ο κ. Χατζηχρήστος δήλωσε: « Έχουμε τουρίστες και πολλούς. Αλλά χωρίς αγοραστική δύναμη. Το γεγονός οφείλεται σίγουρα στην ακρίβεια και στις συνθήκες που υπάρχουν και στις δικές τους χώρες».

Προηγούμενο άρθρο

Νέστος: Πότσι και Θωμαΐδης οι δυο νέες προσθήκες

Επόμενο άρθρο

Προσοχή στα μαντριά, ανησυχία για τα φωτοβολταϊκά