Dark Mode Light Mode
Φορτηγό «φράκαρε» στην οδό Κόδρου
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση «επιστράτευσης» για τις εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜΘ
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση «επιστράτευσης» για τις εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Τα δύο κόμματα αρχικά «αποφάσισαν» να μην συνεργαστούν.

Ποιος είχε την πρωτοβουλία για την πρώτη άρνηση και ποιος για τη δεύτερη, μικρή σημασία έχει. Τι συζητήσεις έγιναν και από ποιους, το ίδιο. Έτσι από την Κυριακή (προχθές) ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν οριστικά ξεχωριστά ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Σύμπτωση το ότι και στα δύο ο επικεφαλής προέρχεται από τη Δράμα.

Ο Στέργιος Ηλιόπουλος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Δαμιανός Καγκελίδης στο ΠΑΣΟΚ. Πλέον ετοιμάζονται τα ψηφοδέλτια σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κι επειδή δεν είναι εύκολο να βρεθούν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, τα δύο κόμματα θα κάνουν το ίδιο πράγμα. Μια γενική «επιστράτευση» στελεχών και μελών.

Τα πιο γνωστά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα «παίζουν» για να είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Τα ίδια και στο ΠΑΣΟΚ. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος. Έτσι οι αποφάσεις και τα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι έτοιμα άμεσα.

Ώστε να κατατεθούν στο Πρωτοδικείο το αργότερο στις 31 Αυγούστου. Στο ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται ότι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος θα είναι και ο πρώην βουλευτής- γραμματέας της νομαρχιακής- Κώστας Μορφίδης. Για το ΠΑΣΟΚ ακούγονται επίσης ονόματα που ίσως δεν έχουν σχέση με την αυτοδιοίκηση. Κομματικά στελέχη κτλ.

Ο κ. Βασίλης Τραϊφόρος, μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε χθες το πρωί σχετικό με το θέμα κείμενο. Το σημείο που αναφέρει το ποιοι θα είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ισχύει. Και για το ΣΥΡΙΖΑ και για το ΠΑΣΟΚ.

Το κείμενο του κ. Τραϊφόρου έχει τίτλο «Περιφερειακές εκλογές» κι αναφέρει:

«Ο Στέργιος Ηλιόπουλος είναι ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Άνθρωπος αυτοδιοικητικός με εμπειρία και ήθος. Είναι μια καλή,πολύ καλή επιλογή.

Ελπίζω και εύχομαι να συμπαραταχθούν μαζί του ΟΛΑ το ανώτερα τοπικά στελέχη του κόμματος (υποψήφιοι βουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών,μέλη του κόμματος με ευρεία αποδοχή).

Ας μη ξεχνάμε ότι οι Περιφερειακές εκλογές είναι κυρίως πολιτικές. Και ότι εδώ, αλλά και αλλού, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέρριψε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συμπόρευση, στην ΠΑΜΘ για κοινό υποψήφιο τον εξαιρετικό, ευρύτατα πολιτικά κ. Κατσιμίγα, διότι προτιμά την «παλαιά καλή συνταγή», πάνω από όλα το Κόμμα, όπως και το ΚΚΕ, και όχι ο αντίπαλος που είναι η Δεξιά.

Τούτων δοθέντων και επειδή οι καιροί δεν περιμένουν, ας προετοιμαστούμε για την διμέτωπη μάχη. Και με την Δεξιά (κυρίως) και με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (δευτερευόντως) και με την καταστροφική εσωστρέφεια και αντιπαλότητά μας κυρίως».

Προηγούμενο άρθρο

Φορτηγό «φράκαρε» στην οδό Κόδρου

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023