Dark Mode Light Mode
Α` κατηγορία: Ο Αετός γιορτάζει την άνοδο στη Γ` Εθνική
Σύσκεψη για τη ΔΕΠΟΣ: Η Δήμαρχος κάλεσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων
Το 70% των καταστημάτων δεν λειτούργησε χθες

Σύσκεψη για τη ΔΕΠΟΣ: Η Δήμαρχος κάλεσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Έκτακτη συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα έχει το μεσημέρι στο γραφείο της η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Τους καλεί προκειμένου να τους ενημερώσει για ένα πολύ πρόσφατο πρόβλημα που ανέκυψε, το οποίο έχει την αφετηρία του στην προηγούμενη δεκαετία. Ίσως και στην προ προηγούμενη.

Οι εκκαθαριστές της εταιρίας ΔΕΠΟΣ ΑΕ (εκκαθαριστές ταυτόχρονα και της Κοινοπραξίας Δήμου Καβάλας – ΔΕΠΟΣ) έστειλαν επιστολή με την οποία ζητούν από τον Δήμο Καβάλας να επιστρέψει ποσό 300.000 ευρώ. Πρόκειται για 150.000 ευρώ που εισέπραξε ο Δήμος Καβάλας το 2002 (ποσό έναντι των κερδών της Κοινοπραξίας) και ποσό 150.000 ευρώ που επίσης εισέπραξε ο Δήμος Καβάλας την ίδια εποχή για δαπάνες που θα τιμολογούνταν. Τώρα που η εκκαθάριση και της ΔΕΠΟΣ ΑΕ και της Κοινοπραξίας φαίνεται να τελειώνει, οι εκκαθαριστές «ανακάλυψαν» τις εκκρεμότητες κι έτσι ζητούν πίσω από τον Δήμο Καβάλας συνολικό ποσό 300.000 ευρώ

Η κ. Τσανάκα θέλει να χειριστεί την υπόθεση σε συνεννόηση με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, τους καλεί το μεσημέρι για να τους ενημερώσει. Οι παλαιότεροι ισχυρίζονται ότι οι απαιτήσεις των εκκαθαριστών είναι υπερβολές, άδικες και… τρελές. Όπως φημολογείται στο Δημαρχείο, ήδη ο κ. Σιμιτσής (που χειρίστηκε το θέμα όσο ήταν Δήμαρχος) είπε στη κ. Τσανάκα όχι μόνο να μην δώσει τα χρήματα αλλά να ζητήσει από τους εκκαθαριστές κι άλλα!

Το σκεπτικό του κ. Σιμιτσή είναι συγκεκριμένο: Αν και σε εκκαθάριση η ΔΕΠΟΣ Α.Ε. είχε κέρδη από τη συνεργασία της με τον Δήμο. Τα οποία υπολογίζονται έως και 4 εκ ευρώ. Κατά συνέπεια ο Δήμος Καβάλας θα πρέπει όχι μόνο να μην επιστρέψει χρήματα αλλά να διεκδικήσει ποσό 2 εκ ευρώ! Δηλαδή το 50% των κερδών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Α` κατηγορία: Ο Αετός γιορτάζει την άνοδο στη Γ` Εθνική

Επόμενο άρθρο

Το 70% των καταστημάτων δεν λειτούργησε χθες