Dark Mode Light Mode
Νέστος Χρυσούπολης : Παρέμεινε ο Αθανασίου
Σύσκεψη στο Δημαρχείο : Δεν κατέληξαν πουθενά , δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής της όδευσης του αγωγού απο την πλευρά της εταιρίας
Δήμητρα Τσανάκα: «Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η νομιμότητα»

Σύσκεψη στο Δημαρχείο : Δεν κατέληξαν πουθενά , δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής της όδευσης του αγωγού απο την πλευρά της εταιρίας

Μετά από πέντε και πλέον ώρες διαβούλευσης δεν κατέληξαν πουθενά, ελπίδα αλλαγής της όδευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου (ΤΑΠ) δεν φαίνεται να υπάρχει και το ερώτημα που γεννάται είναι, θα περάσει ο αγωγός με πόλεμο ή υπάρχει περιθώριο να βρεθεί συμβιβαστική λύση;

Η μαραθώνια συνάντηση ξεκίνησε χθες στις δέκα η ώρα το πρωί με την συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρίας του ΤΑΠ με την δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, σύντομα προστέθηκαν στην συζήτηση οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Μετά το μεσημέρι στο γραφείο της δημάρχου μπήκαν και οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας και της συντονιστικής επιτροπής πολιτών.

Όμως όπως φάνηκε με την έξοδο των πρώτων από το γραφείο της δημάρχου δεν υπήρξε αποτέλεσμα, παρά την πολύωρη συζήτηση και την ανταλλαγή επιχειρημάτων.

Πρώτος βγήκε από την αίθουσα ο Βαγγέλης Παππάς που αποχώρησε απογοητευμένος δηλώνοντας ότι αν και ειπώθηκαν πολλές φορές τα ίδια η εταιρία δεν δείχνει διατεθειμένη να αλλάξη στάση και επιμένει στην όδευση του αγωγού μέσα από τον κάμπο και τα τενάγη των Φιλίππων.

Ο Άρης Βέρος βγαίνοντας επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα, ότι η εταιρία δεν αλλάζει θέση, ότι αν και έχει μελετήσει εναλλακτική βόρεια όδευση πάνω από τα βουνά, προτάσει το επιχείρημα ότι θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Στο ίδιο μήκος κύμματος και οι δηλώσεις των Μανώλη ΚελαΪδάκη και Χρήστου Ποτόλια, με τον πρώτο να δηλώνει ότι αν πάνε να περάσουν από τον κάμπο σαν στρατός κατοχής θα υπάρξει σύγκρουση. Από την συνάντηση αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις ο Μάκης Παπαδόπουλος.

«Θέλουν να μας κάνουν συνένοχους» δήλώσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης που είπε επίσης ότι έγινε φανερή η αδιαλλαξία της εταιρίας που δεν δέχθηκε κανένα από τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας. Ο ίδιος είπε ότι θα εκτιμηθεί η κατάσταση μετά την συνάντηση και θα πάρουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

Το συμπέρασμα; Ο ΤΑΠ έχει κατασκευαστεί στο μεγαλύτερο μήκος του, στο ελληνικό έδαφος, μένει το κομμάτι των 11 χιλιομέτρων στον κάμπο των Φιλίππων, και με διαβούλευση ή όχι, η εταιρία λέει το απλό, ή θα περάσουμε με το ζόρι αφού έχουμε στα χέρια άδειες και δικαστικές αποφάσεις, ή θα περάσουμε συναινετικά και θα σας κάνουμε και ένα έργο ύδρευσης – άρδευσης κόστους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρίας έφυγαν από την κάτω πόρτα της δημαρχίας,  αποφεύγοντας τον «μπλοκ» των δημοσιογράφων, χωρίς να κάνουν καμία δήλωση. Έφυγαν έχοντας κερδίσει στα σημεία αφού εκτός των άλλων έχουν στα χέρια τους και το χαρτί της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Από το γραφείο της δημάρχου Καβάλας ανακοινώθηκε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση σχετικά με την συνάντηση.

Προηγούμενο άρθρο

Νέστος Χρυσούπολης : Παρέμεινε ο Αθανασίου

Επόμενο άρθρο

Δήμητρα Τσανάκα: «Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η νομιμότητα»