Dark Mode Light Mode

Συζήτηση για τα προβλήματα και τις απειλές στο θαλάσσιο περιβάλλον (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο χώρο του Επιμελητηρίου Καβάλας συνάντηση επιστημονικού χαρακτήρα με θέμα τα προβλήματα και τις απειλές στο παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Τη διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Καβάλας, η οποία υλοποιεί στο νομό μας το γνωστό πρόγραμμα Leader Αλιείας. Εν όψει του ότι στο επόμενο ΕΣΠΑ θα δοθεί συνέχεια, η Αναπτυξιακή Καβάλας κάλεσε σε συνάντηση επιστήμονες της περιοχής για να ακούσει την άποψη τους.

Τις προτάσεις τους για πιθανά επόμενα έργα. Προς τη γενικότερη κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό γίνεται οργανωμένα σε 22 περιοχές της χώρας όπου φορείς όπως η Αναπτυξιακή Καβάλας έχουν την ίδια δραστηριότητα. Οι φορείς συνεργάζονται, προετοιμάζονται για το Leader Αλιείας του επόμενου ΕΣΠΑ.

Η Αναπτυξιακή Καβάλας είναι σε αναμονή των προσκλήσεων των επόμενων δράσεων επιδιώκοντας συνένωση των χρηματοδοτικών εργαλείων ώστε να επιτευχθούν καλύτερα κοινοί στόχοι. «Θέλουμε προτάσεις για το επόμενο ΕΣΠΑ και την προστασία του περιβάλλοντος.

Θέλουμε τις ιδέες σας, ακόμη καλύτερα αν παρουσιάζουν καινοτομία» ειπώθηκε επίσης χθες στην έναρξη της συνάντησης. Στη συνέχεια μίλησαν ο διευθυντής ερευνών του ΙΝΑΛΕ Μάνος Κουτράκης (Αλιεία και απειλές στο θαλάσσιο παράκτιο περιβάλλον), ο Θανάσης Τσίκληρας καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ (θαλάσσια αλιευτική διαχείριση), η Βασιλική Κουστένη ερευνήτρια ΙΝΑΛΕ (μικρή παράκτια αλιεία του κοινού χταποδιού στο Αιγαίο), η Σωτηρία Αναστασίου ωκεανογράφος (φαινόμενα παράκτιας διάβρωσης στην ΑΜΘ).

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν ικανοποιητική. Την παρακολούθησαν επαγγελματίες που έχουν σχέση με τη θάλασσα, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κτλ.

Προηγούμενο άρθρο

Κατηγορούμενοι με βερμούδα και χωρίς δικηγόρο!

Επόμενο άρθρο

Δεν έγινε τυχαία η λειτουργική αναβάθμιση του σχολείου της Καλλιράχης