Dark Mode Light Mode

Τα χόρτα μεγαλώνουν, ποιος θα τα κόψει;

Η εφημερίδα μας δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες παράπονα συμπολιτών για τα ψηλά χόρτα στο Πάρκο Φαλήρου. Η εικόνα ήταν πραγματικά άσχημη. Από την Τετάρτη στο Πάρκο βρίσκεται συνεργείο του Δήμου για τις απαραίτητες ενέργειες. Η δουλειά είναι αρκετή, δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Κι αν το πρόβλημα στο Πάρκο λύνεται, δεν είναι ίδια η αντίδραση του Δήμου σε όλα τα άλλα παρόμοια προβλήματα. Τα χόρτα μεγαλώνουν αλλά προσωπικό να τα κόψει δεν υπάρχει. Ο Δήμος Καβάλας δρομολογεί και ιδιωτική εργολαβία, αυτή έχει να περάσει γραφειοκρατικά «εμπόδια», έως ότου υλοποιηθεί.

Πέρσι όλα ήταν διαφορετικά. Υπήρχε το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας. Τα χόρτα κόπηκαν και ξανακόπηκαν στην ώρα τους. Φέτος γνωρίζαμε από μέρες την κατάσταση μπροστά στην οποία θα βρεθούμε. Η υπηρεσία των Κήπων έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού κι οι πιθανότητες να βρεθεί προσωπικό άμεσα είναι λίγες. Ο κ. Τσουρουκίδης προειδοποίησε τόσο τη διοίκηση όσο και την αντιπολίτευση. Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε αναφερθεί στην κατάσταση που θα δημιουργηθεί. Το ότι δικαιώνεται είναι κάτι που ούτε τον ίδιο χαροποιεί.

Το μοναδικό συνεργείο κοπής χόρτων του Δήμου Καβάλας εργάστηκε στην περιοχή της Ραψάνης, στο άγαλμα του Πόντιου, σήμερα συνεχίζει στο Πάρκο. Επιλέγει κεντρικές περιοχές αν και: Οι αυλές των σχολείων έχουν χόρτα, άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο. Οι αυλές των παιδικών σταθμών το ίδιο (χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στον παιδικό των Σφαγείων). Σε στάσεις λεωφορείων στα Πεντακόσια τα χόρτα λίγο ακόμη και θα ενοχλούν όσους περιμένουν το δρομολόγιο. Και πολλά ακόμη ίδια προβλήματα και περιστατικά. Σύμφωνα με τον Δήμο Καβάλας ο κόσμος πρέπει φέτος να κάνει υπομονή. Σε ορισμένες ωστόσο περιπτώσεις κι αυτή φαίνεται να έχει εξαντληθεί.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Απόφαση δημάρχου Νέστου για την επιτροπή επανασύνδεσης ρεύματος

Επόμενο άρθρο

Κι άλλα πρόστιμα της Διεύθυνσης Εμπορίου