Dark Mode Light Mode

Τα έργα της Θάσου ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές

Eνα ακόμη ταξίδι στην Αθήνα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, προκειμένου να αποκτήσει εικόνα για τα θέματα που αφορούν στο νησί, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις νέες προσκλήσεις που αναμένονται. Εκείνο που κυρίως απασχολεί το δήμαρχο είναι τα έργα σχετικά με τη διαχείριση του περιβάλλοντος, των στερεών – υγρών αποβλήτων.

Μεταξύ των επισκέψεων του δημάρχου συμπεριλαμβανόταν κι εκείνη στο υπουργείο τουρισμού, έχοντας ως θέμα τη μαρίνα των Λιμεναρίων, για την οποία ο κ. Χατζηεμμανουήλ κατέθεσε μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και για τη μαρίνα του Λιμένα που θα εξετασθεί εντός του επόμενου διαστήματος.

Κατόπιν της επαφής που είχε ο δήμαρχος με την υπουργό πολιτισμού, στην πρόσφατή επίσκεψή της στο νησί, αλλά  και την ενημέρωσή του από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, εντός του Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές του Οκτώβρη θα είναι έτοιμα τα τεχνικά δελτία του έργου αναστήλωσης για το αρχαίο θέατρο. Αυτό θα είναι ένα σημαντικό στάδιο ώστε το έργο να προχωρήσει στην επόμενη φάση της αναστήλωσης του αρχείου θεάτρου.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στη Θάσο, οι οποίες έμειναν στην ιστορία όχι μόνο εξαιτίας του ιδιόρρυθμου τρόπου εκδήλωσής τους αλλά και εξαιτίας των συνεπειών που άφησαν πίσω τους. Κάνοντας απολογισμό προηγούμενων πυρκαγιών, ο δήμαρχος αποφάνθηκε ότι η φωτιά του ’90 είχε κατακάψει διπλάσια στρέμματα. Κάτι ωστόσο που αποδεικνύει πως είχε γίνει ορθή διαχείριση της κρίσης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολιτεία – δήμο – εθελοντές.

Το ευχάριστο ήταν πως δεν επλήγη του τουριστικό ρεύμα ούτε πέρσι ενώσω μαίνονταν το φαινόμενο, αφού το νησί συνέχει να ζει σε φρενήρεις ρυθμούς, ενώ και φέτος ύστερα από ένα χρόνο όχι μόνο δεν επλήγη η εικόνα της Θάσου αλλά καταγράφηκε πρωτοφανή τουριστική αύξηση που συνεχίζει να υφίσταται.

Ένα χρόνο μετά τις κυβερνητικές υποσχέσεις που είχαν δοθεί από τους αρμόδιους, ο δήμαρχος διευκρίνισε πως το κράτος έπραξε τις δεσμεύσεις του σε επίπεδο έργων υποδομής. Ορισμένες καθυστερήσεις δε θα πρέπει να χρεωθούν στο κράτος, παρατήρησε ο κ. Χατζηεμμανουήλ, αλλά κυρίως στις δημόσιες υπηρεσίες που όπως πάντα λειτουργούν με το χαρακτηριστικό γραφειοκρατικό σύστημα.

Το κράτος με τη συνεργασία του δήμου, κατάφεραν να θωρακίσουν το νησί με αντιπυρικές ζώνες, με συντήρηση του οδικού δασικού δικτύου, με καθαρισμούς ρεμάτων.  Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των παραγωγών, ο δήμαρχος έχει τις ενστάσεις του σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων. Επ’ αυτού ο δήμαρχος τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρχει ευρύτητα αφού ήταν περισσότεροι εκείνοι που επλήγησαν και λιγότεροι όσοι τελικά θα αποζημιωθούν.

Προηγούμενο άρθρο

Το ΔΣ της Ιατρικής Εταιρίας συζήτησε με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή

Επόμενο άρθρο

Ξεκίνησε το Αθλητικό Συνέδριο του Δήμου Καβάλας