Με αφορμή τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Καβάλας την περασμένη Πέμπτη το βράδυ- μια συνεδρίαση μπάχαλο- επανήλθαν στην επικαιρότητα (ισχυρά όσο ποτέ) τα προβλήματα της επιχείρησης, τα οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στον πρόεδρο της. Ο κ. Ξανθόπουλος άσχετα από τις προθέσεις του, δείχνει τη γνωστή αδυναμία σε κρίσιμους τομείς όπως: Η συνεργασία- ο διάλογος- η συζήτηση κι η αποδοχή μιας άλλης (διαφορετικής της δικής του) άποψης ή πρότασης- η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ώστε τα προβλήματα να λύνονται και να μην γιγαντώνονται. «Πνίγοντας» τελικά την επιχείρηση και την όποια προσπάθεια γίνεται αυτή να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη συνεδρίαση αποχώρησαν πρόωρα και εμφανώς θυμωμένοι δύο εκπρόσωποι της πλειοψηφίας, οι Γιώργος Γραμμένος και Φίλιππος Φιλιππίδης. Αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην ανεξήγητη επιμονή του κ. Ξανθόπουλου να μην κάνει δεκτή πρόταση τους σε υπόθεση αιτήματος καταναλωτή. Ήταν το τελευταίο, εύκολο και συνηθισμένο θέμα της ημερήσιας διάταξης όπου εξετάστηκαν αιτήματα καταναλωτών που υποστηρίζουν ότι αδικούνται από υπερβολικές χρεώσεις. Ο κ. Ξανθόπουλος φέρεται να αντιμετώπισε διαφορετικά δύο παρόμοια αιτήματα. Όταν του το επεσήμαναν οι Γραμμένος- Φιλιππίδης δεν τους άκουσε. Επέμενε στην άποψη του κι έτσι αυτοί σηκώθηκαν και έφυγαν!
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έχει κατηγορηθεί για αυστηρές, άδικες και πολύ καθυστερημένες ποινές σε ένα σωρό εργαζόμενους. Βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το σωματείο, δεν μπορεί να συνυπάρξει ειδικά με τον Γιώργο Γραμμένο ενώ ο Χ. Τσοχαταρίδης για άγνωστο λόγο του κάνει «λάϊτ» κριτική. Το γεγονός δεν περνά απαρατήρητο. Πρόσφατα ο κ. Ξανθόπουλος είπε ψέματα για την αιτία διακοπής νερού σε δύο συνοικίες, στο παρελθόν χρησιμοποιούσε υπηρεσιακό αυτοκίνητο για ιδιωτικές του δουλειές και μετακινήσεις ενώ η πρόταση του για αλλαγές στην τιμολόγηση «πάγωσαν» μετά από μία ακόμη παρέμβαση της Δημάρχου.
Νωρίτερα στη συνεδρίαση της Πέμπτης συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας, τα οποία είναι ευρύτερα γνωστά. Περί των αλλαγών στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας το σωματείο ζήτησε αναβολή. Στο ίδιο επέμενε και ο Χ. Τσοχαταρίδης. Οι αλλαγές δεν είχαν μελετηθεί και φυσικά δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση επί των προτάσεων της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ. Ο κ. Ξανθόπουλος με το ζόρι «έδωσε» την αναβολή για τον Σεπτέμβρη.
Επί του προβλήματος διακοπής υδροδότησης σε Άγιο Λουκά- ΔΕΠΟΣ (όπου ο κ. Ξανθόπουλος ισχυρίστηκε ψευδός ότι αυτή οφείλονταν στη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος) παρουσιάστηκε νέα εξήγηση. Υποτίθεται ότι η Ε.Δ.Ε. (αν ήταν Ε.Δ.Ε.) ολοκληρώθηκε κι απέδειξε ότι το πρόβλημα οφείλονταν σε βλάβη στο φλοτέρ της δεξαμενής «Κουκούλη». Η διαπίστωση του συγκεκριμένου προβλήματος έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, πολλοί μάλιστα αμφιβάλλουν ότι φταίει το φλοτέρ. Αυτή η εξήγηση καλύπτει πλήρως το προσωπικό του αντλιοστασίου των Αμισιανών, μεταφέρει τις ευθύνες σε ένα… φλοτέρ κι η ιστορία λήγει ομαλά. Γεγονός που δεν ικανοποιεί μόνο τη διοίκηση, ικανοποιεί (όπως φαίνεται) και τους εργαζόμενους. Στη συζήτηση που έγινε στην ίδια συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι τις κρίσιμες στιγμές της διακοπής του νερού η αυτοψία εκπροσώπου της ΔΕΥΑΚ έγινε σε λάθος δεξαμενή (!) ενώ ειπώθηκε ότι τα δεδομένα της υπόθεσης μπερδεύτηκαν κι άλλο από ταυτόχρονη μικρή βλάβη στην οδό Πρεβέζης (συνοικία ΔΕΠΟΣ).
Στο κτίριο της Λορντ βρίσκονταν το απόγευμα της Πέμπτης και ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος. Μία ακόμη φορά ήθελε να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ. Κατά το παρελθόν αυτό έγινε, χωρίς ο κ. Παπαδόπουλος να μετέχει τη συζήτησης. Ήταν παρατηρητής. Προχθές ο κ. Ξανθόπουλος του έδειξε την πόρτα της εξόδου, με αστεία επιχειρήματα και ξεπερασμένες υποτιθέμενες νομοθεσίες. Υπήρξε έντονος διάλογος ανάμεσα στους δύο άνδρες, ουδείς άλλος υπερασπίστηκε το δικαίωμα του κ. Παπαδόπουλου να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις κι έτσι αυτός αποχώρησε.