Dark Mode Light Mode

Τα καλά και τα άσχημα του φετινού Cosmopolis

Ο Φώτης Λαζαρίδης παρακολούθησε από κοντά αν όχι όλα, τα περισσότερα φεστιβάλ Cosmopolis.

Δεν το κρύβει, του λείπουν τα χορευτικά απ’ όλο τον κόσμο όπως όταν η διοργάνωση άρχισε. «Να μην είναι μόνο για τη νεολαία», είπε στην Πρωινή. Κι έκανε κι άλλα σχόλια αφού όπως σημείωσε η κάθε διοργάνωση έχει τα καλά και τα άσχημα της.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως πήγε το Cosmopolis 2024; Πως το ζήσατε εσείς σαν εκπρόσωπος των κατοίκων που μόνιμα ζουν στην Παναγία;

Απ: Ακόμη ένα Cosmopolis έχει τελειώσει. Οι κεντρικές του εκδηλώσεις που έγιναν όλες στην Παναγία. Βέβαια το Cosmopolis συνεχίζεται. Μέχρι τέλη Αυγούστου θα έχουμε δράσεις στις γειτονιές. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη θα έχουμε δράση σε διάφορα σημεία μέσα στις συνοικίες ή και στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου. Το κυρίως Cosmopolis ήταν πλούσιο σε δράσεις και αυτό ήταν κάτι το οποίο το ζητούσαμε εδώ και χρόνια. Λέγαμε ότι οι δράσεις θα έπρεπε να επεκταθούν σε όλη το μήκος της οδού Θεοδώρου Πουλίδου.  Ήταν πάρα πολύ καλό όπως έγινε. Είχε πολύ ξένο κόσμο. Δεν είχε ντόπιους, αυτό εισπράξαμε εμείς. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η πρώτα μέρα με τη συναυλία Μάλαμα-Καραπατάκη. Τράβηξε πάρα πολύ κόσμο αλλά νομίζω ότι ο χώρος της συναυλίας δεν είναι για τέτοιες εκδηλώσεις. Είναι μικρός. Πάρα πολύ καλή ήταν η συναυλία αλλά ο κόσμος δυσανασχέτησε γιατί σε ένα πολύ μικρό χώρο, δημιουργήθηκαν προβλήματα. Δεν υπήρχε άπλα όπως θα υπάρχει στο γήπεδο. Τέτοιες μεγάλες συναυλίες με τέτοια μεγάλα ονόματα, καλό θα είναι να γίνονται στο γήπεδο. Να πάω και εγώ να το ευχαριστηθώ και όχι να δυσανασχετήσω.

Ερ: Πολύ τραπεζοκάθισμα και πολύ εμπορευματοποίηση στο Cosmopolis ενώ σίγουρα και κατά τα άλλα είχε επιτυχία.

Απ: Πάντα σε ένα τέτοιο γεγονός έχουμε τα καλά έχουμε και τα άσχημα. Ο ξένος κόσμος δεν το ξέρει αυτό (ότι το φεστιβάλ άλλαξε). Έρχονταν πάρα πολλοί από τη Δράμα και την Ξάνθη. Εμείς φέτος είδαμε λίγο τέτοιο κόσμο. Γιατί δεν υπάρχει να δούνε εκείνο το φολκλόρ. Λείπει το χρώμα. Όλη η Θεοδώρου Πουλίδου από τις ταβέρνες και πάνω μέχρι την πλατεία ενώ έπρεπε να σφίγγει από κόσμο, ο κόσμος ήταν στη συναυλία και από εκεί περπατούσε και έφευγε. Όλοι θέλουν το κάτι το διαφορετικό. Τα ντόπια συγκροτήματα και τους χορούς τους καλώς τα βάλανε. Εμείς λέγαμε το χρόνο και ένα συγκρότημα ντόπιο να βγαίνει και αυτό στη σκηνή. Καλώς τα βάλανε αλλά δεν τραβάνε τον κόσμο που τραβάει το ξένο συγκρότημα. Οι ντόπιοι έρχονται για να δουν κάτι διαφορετικό όπως και οι πολλοί ξένοι που έχουμε. Αποδείχτηκε με τις συναυλίες ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών, ήταν ξένοι τουρίστες. Μπορεί το συγκρότημα το ντόπιο συγκρότημα να είναι καλό αλλά δεν είναι γνωστό όσο το ξένο συγκρότημα. Αν είναι να πιάσουμε μόνο τη νεολαία, μπορεί να γίνει σ’ ένα γήπεδο. ‘Οπου ο ένας είναι πάνω στον άλλο και οι συναυλίες με τα μεγάλα ονόματα, σπάνε ρεκόρ.

Προηγούμενο άρθρο

Η Αγγελική Δεληκάρη στις εκδηλώσεις με το μυαλό της στην ακρίβεια και στη δημιουργία Ογκολογικής κλινικής

Επόμενο άρθρο

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στη φετινή ΔΕΘ