Dark Mode Light Mode
Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»
Τα μέλη του Φυσιολατρικού Ομίλου στο περιαστικό δάσος της λόγω της παγκόσμιας μέρας προστασίας του περιβάλλοντος
Νέα επιτροπή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Καβάλας

Τα μέλη του Φυσιολατρικού Ομίλου στο περιαστικό δάσος της λόγω της παγκόσμιας μέρας προστασίας του περιβάλλοντος

Οι συνοικιακοί και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι όλου του Νομού συνεχίζουν τη δραστηριότητα τους. Προετοιμάζουν πολλά και διάφορα για το Καλοκαίρι ενώ έκαναν ή θα κάνουν εκδρομές. Ακολουθούν κάποιες μόνο από τις ανακοινώσεις τους.

*Χορευτικός Όμιλος Καβάλας: Πετυχημένη η εκδρομή του συλλόγου μας στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή. Στη συνέχεια στην Αρναία και καταλήξαμε στο Σταυρο Χαλκιδικής. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν τόσο από άλλους συλλόγους της Καβάλας όσο και τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας. Σε άλλα με υγεία.

*Σπηλαιολογία ΕΟΣ Καβάλας: Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 8 μαθητές του Γυμνασίου Ελευθερούπολης, από το Κοκκινόχωμα Καβάλας, μας οδήγησαν σε ένα μικρό σπήλαιο του Σύμβολου Όρους, σε απόσταση 15-20 λεπτά περπάτημα, από τη θέση «Πλατάνια». Το σπήλαιο, που στους κατοίκους της περιοχής είναι γνωστό ως «Φωλιά του Λύκου», ανήκει γεωλογικά και αναπτύσσεται σε ασβεστόλιθους της Μάζας της Ροδόπης. Η πρόσβαση γίνεται από δύο ευμεγέθεις εισόδους, οι οποίες ενώνονται μετά από 10 m περίπου. Ο σπηλαιοδιάκοσμος είναι υποτυπώδης στο 50m περίπου των διαδρόμων του σπηλαίου. Στη σύντομη εξερεύνηση εντοπίστηκαν κάποια τρωγλόβια έντομα και ελάχιστες νυχτερίδες, η οποία εξερεύνηση ολοκληρώθηκε με χαρτογράφηση και φωτογράφηση.

*Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου: Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη για τη δωρεά κλιματιστικού που πραγματοποίησε στο σύλλογο μας, επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα το κ Κώστα Χιώτη για την άμεση ανταπόκριση να μας στείλει συνεργείο για να τοποθετήσουν το κλιματιστικό! Σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας βοηθάτε!

*Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας: Την Κυριακή 4/6 ο ΦΟΚ πραγματοποίησε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος(5/6) (φωτογραφία). Μετά τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου του Εντευκτηρίου, ακολούθησε πεζοπορία σε μονοπάτι μέσα στο περιαστικό δάσος της πόλης μας 2χλμ.περίπου με προορισμό το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου. Απολαύσαμε τη διαδρομή και την πανδαισία χρωμάτων των άγριων λουλουδιών. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος κ.Χαϊνάς ανέφερε, ότι το θέμα της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος για το 2023 είναι “Λύση στην πλαστική ρύπανση”, μια υπενθύμιση ότι οι δράσεις μας για την πλαστική ρύπανση έχουν σημασία. Και φυσικά δεν έλειψε το καθιερωμένο γλέντι στο προαύλιο χώρο με μουσική και χορό. Ευχαριστούμε τους φίλους και τα μέλη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας, που κύριο σκοπό είχαν να μας θυμίσουν πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ενεργοί πολίτες και να συμβάλλουμε στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων μαζί με τους φορείς της πολιτείας. Το γραφείο του ΦΟΚ από τις 14 Ιουνίου έως τέλη Αυγούστου θα είναι ανοιχτό μόνο κάθε Τετάρτη τις ώρες 10.30-13.00. Για έκτακτες εκδηλώσεις θα υπάρξουν ενημερώσεις στο Facebook και τηλεφωνικά! Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Θα επανέλθουμε το φθινόπωρο με νέο πρόγραμμα.

*Η ομάδα έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού Καβάλας «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ» σε συνεργασία με το kids save lives διοργανώνουν σεμινάριο στις 14/06 στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, από τις 15.00 έως τις 21.00 σχετικά με την βασική υποστήριξη της ζωής με διεθνή πιστοποίηση. Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων για αυτό θα πρέπει όποιος ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε προεγγραφή. Δηλώστε συμμετοχή τώρα. Μάθετε να σώζετε ζωές.

*Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, ανακοίνωση απολογιστικού χαρακτήρα για το μαθητικό συνέδριο Παγγαίου: Όλες οι διαδικασίες του Συνεδρίου ακολουθήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και θεωρούμε ότι ο ενθουσιασμός και η χαρά των μαθητών μας πριν και κυρίως μετά τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο αποτελεί το μεγαλύτερο «κέρδος» για τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία, που μας «αναγκάζει» να το τελειοποιήσουμε και να το καθιερώσουμε ως θεσμό. Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης συγκαταλέγεται, επίσης, το γεγονός ότι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο Μαθητικό Συνέδριο διακρίθηκαν τόσο για την ωριμότητα/υπομονή που επέδειξαν όσο και για τις άρτιες εργασίες που παρουσίασαν στο κοινό με περισσή αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό αξίζουν την επιβράβευσή μας. Ως εκ τούτου απονέμουμε τα θερμότερα συγχαρητήριά μας προς τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Παγγαίου για την επιτυχή ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις διοργάνωσης ενός Συνεδρίου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Επόμενο άρθρο

Νέα επιτροπή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Καβάλας