Dark Mode Light Mode

Τα νέα φώτα led λειτούργησαν μ’ ένα χρόνο καθυστέρηση (φωτογραφίες)

Με καθυστέρηση ενός έτους, ίσως και περισσότερο, λειτούργησαν την προηγούμενη εβδομάδα τα νέα φώτα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Μπροστά από το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Το δημοτικό έργο έγινε με χρήματα του Υπουργείου Μετανάστευσης αφορούσε και το πεζοδρόμιο στην ίδια περιοχή.

Την φύτευση φυτών κτλ. Με την ευκαιρία στην περιοχή εμφανίστηκε και ο ΔΕΔΔΗΕ που ανανέωσε και υπογειοποίησε το δίκτυο του. Η δημοτική παρέμβαση που αφορούσε νέες κολώνες φωτισμού και λάμπες τύπου Led ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της θερινής περιόδου του 2023.

Από τότε έως προχθές ο Δήμος είτε περίμενε τη σύνδεση του νέου δικτύου για τη λειτουργία του, είτε περίμενε την έγκριση του προϋπολογισμού του για να πληρώσει τα χρήματα που ζητούσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Με αυτά και με αυτά ο καιρός πέρασε.

Ως που την προηγούμενη εβδομάδα κάθε πρόβλημα λύθηκε και τα καινούργια φώτα άναψαν. Η ηλεκτροδότηση των νέων φώτων πρόσφερε καλύτερο και ποιοτικότερο φωτισμό στο δρόμο. Χρήσιμο και για τους οδηγούς των οχημάτων και για τους πεζούς.

Φυσικά όλα αυτά θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα. Τα νέα φώτα φθάνουν ως τον κόμβο μπροστά από τον ΟΑΕΔ. Το έργο άλλωστε – ως προς τα νέα πεζοδρόμια- αφορούσε και την περιοχή πιο κοντά στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη».

Είχε σχέση με τα νέα πεζοδρόμια προς τις παλιές εργατικές κατοικίες. Στο ίδιο σημείο επίσης πέρσι εργάστηκε και η ΔΕΥΑ Καβάλας. Γενικά ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να εξασφαλίσει κι άλλα χρήματα από το Υπουργείο Μετανάστευσης για ακόμη περισσότερα έργα έξω και κοντά από το πρώην στρατόπεδο.

Η χρηματοδότηση στηρίζεται στην ανάγκη να διευκολυνθούν μετανάστες και πρόσφυγες που παραμένουν εντός του πρώην στρατοπέδου. Όλα αυτά έχουν φυσικά σχέση και με τα μελλοντικά σχέδια στο Περιγιάλι, την πολεοδόμηση τμήματος του πρώην στρατοπέδου με κατεδάφιση ντουβαριών κτλ.

Πολύ σύντομα το πρώην στρατόπεδο θα καταλαμβάνει μικρότερη της σημερινής έκταση, λόγω διάνοιξης ή διαπλάτυνσης δρόμων που υπάρχουν στο εγκεκριμένο σχέδιο Περιγιαλίου κτλ.

Αντίστοιχα θα βρεθεί σε ελαφρώς μικρότερο χώρο η δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Όσοι φιλοξενούνται σε αυτήν άλλωστε έχουν μειωθεί. Με προοπτική να μειωθούν κι άλλο το επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο

Λόγω έλλειψης κλιματισμού οι δικαστικοί υπάλληλοι αποχωρούσαν νωρίς!

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024