Dark Mode Light Mode

Τα παιδιά είναι καλά – I bambini stanno bene

Pete Linforth: Pixabay

15/09/2024

Η ευθύνη για το αδιάκοπο μακελειό που, όπως και στο Winder, πλημμυρίζει τα σχολεία, τις εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει ο Franco Berardi Bifo, είναι της γιαγιάς του Jack Vance, του επίδοξου αντιπροέδρου του πιο ψυχοπαθούς προέδρου όλων των εποχών. Ο Βανς είπε ότι η γιαγιά του είχε δεκαεννέα (ναι, 19) γεμάτα πιστόλια…

Στην εκστρατεία του για τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και την αναμφισβήτητη υπεροχή των λευκών ηπα, ο Τζακ Βανς-Jack Vance, επίδοξος αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορεί τους δασκάλους που δεν έχουν παιδιά και θέλουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στις κόρες και τους γιους μας.

Θα πρέπει να κατηγορήσουμε εκείνους τους άτακτους παιδεραστές και λεσβίες και (τι τρόμος!), μερικές φορές κομμουνιστές, που διδάσκουν στα σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ογδόντα μία μαζικές δολοφονίες που έγιναν στα σχολεία της Βόρειας Αμερικής το 2023;

Θα πρέπει να πιστεύουμε ότι το φταίξιμο γι’ αυτό που συνέβη στον Winder στις 4 σεπτεμβρίου ciò che è successo a Winder, il 4 settembre, όπου ένα δεκατετράχρονο αγόρι σκότωσε δύο σπουδαστές και δύο καθηγητές, είναι αυτών των γυναικών και ανδρών που δεν τεκνοποιούν, έτσι ώστε να μην αναπτύσσεται ένα αίσθημα πατριωτικής ευθύνης; Ενδιαφέρουσα υπόθεση.

Κι όμως εγώ μάλλον νομίζω ότι η ευθύνη για το αδιάκοπο μακελειό που πλημμυρίζει τα σχολεία και τις εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ εκείνης της άτυχης ψυχοπαθούς χώρας βαραίνει τη γιαγιά του Βανς, ας συγχωρέσει ο Θεός την ψυχή της.

Όντως, ο υποψήφιος Βανς είπε ότι η γιαγιά του είχε δεκαεννέα (ναι, 19) γεμάτα πιστόλια, που φυλάσσονταν κάπου στο σπίτι. Δεκαεννέα πυροβόλα όπλα. Τι θα έκανε με όλα αυτά; Αυτός ο φρικτός ηλίθιος είναι περήφανος για τα υπάρχοντα της ηλικιωμένης κυρίας, αλλά θα έλεγα ότι αν το αγόρι του Γουάιλντερ είχε την ευκαιρία να σκοτώσει τους συναδέλφους και τους καθηγητές του (και να πληγώσει άλλους εννέα) φταίει ο πατέρας του, που κρατάει γεμάτα όπλα στην κουζίνα. όπως ακριβώς η ταραγμένη γιαγιά του ψυχωτικού υποψηφίου.

Διάβασα το American Elegy, το μυθιστόρημα του Vance (πραγματικά ενδιαφέρον βιβλίο), και είδα επίσης την ταινία στην οποία η Γκλεν Κλόουζ-Glenn Close υποδύεται υπέροχα την μανιακή γιαγιά, και θα ήθελα να προτείνω ότι αν είσαι ένα υπεροπλισμένο ψυχοπαθές άτομο δεν θα πρέπει να τεκνοποιήσεις μια κόρη που πιθανώς θα ζήσει μια ζωή άθλια, και πιθανότατα θα γίνει εθισμένη στην ηρωίνη, και τελικά θα φέρει στο φως ανεύθυνα ένα επικίνδυνο άτομο όπως ο Jack Vance.

Νομίζω ότι δεν είναι καλό να κάνεις παιδιά όταν το περιβάλλον – πρώτα απ’ όλα το ψυχολογικό περιβάλλον – είναι γεμάτο άγνοια, επιθετικότητα, τρέλα και ψυχολογική ταλαιπωρία. Αυτά τα παιδιά (η πλειοψηφία των παιδιών στην πιο κακότυχη και ψυχολογικά κατεστραμμένη χώρα του κόσμου) είναι καταδικασμένα.

Θα υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές, τοξική συμπεριφορά, σεξουαλική βία και ταπείνωση. Αυτό συνέβη στην όχι και τόσο ευτυχισμένη οικογένεια του κυρίου Βανς, σύμφωνα με όσα αυτός ο ίδιος αφηγείται. Θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος: η ιστορία της οικογένειας Βανς είναι σίγουρα θλιβερή και προβληματική, ταραγμένη.

Ωστόσο, το παιδί που μεγάλωσε σε αυτό το περιβάλλον κατάφερε να μεγαλώσει υγιές και δυνατό, κατάφερε να πάει στο Γέιλ, παρά την εχθρότητα της ακαδημαϊκής ελίτ, και κατάφερε να πάρει μια μεγάλη χρηματοδότηση από έναν τεχνοφασίστα της Silicon Valley, ούτως ώστε να καταλήξει να γίνει υποψήφιος και αύριο ίσως γίνει ο αντιπρόεδρος του πιο ψυχοπαθούς προέδρου όλων των εποχών.

Είναι αλήθεια, αυτή είναι η απόδειξη πως το αμερικανικό όνειρο είναι ζωντανό. Αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό είναι το πιο τρομακτικό συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να φανταστεί. Ένας άνθρωπος που χρειάζεται οπωσδήποτε ψυχιατρική βοήθεια θα είναι πολύ κοντά στο κόκκινο κουμπί που μπορεί να αποφασίσει αν ναι ή όχι εκατομμύρια άνθρωποι αξίζει να γίνουν κάρβουνο.

[English: The kids are alright]

Μιχάλης ‘Μίκης’ Μαυρόπουλος      Comune-info

Προηγούμενο άρθρο

Θάσος: Εντοπίστηκε να οδηγεί μεθυσμένος και συνελήφθη

Επόμενο άρθρο

50χρονη με καταγωγή από Καβάλα βρήκε τραγικό θάνατο από τον σύζυγο της στην Γερμανία!