Dark Mode Light Mode

«Τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά…»

Φωτογραφία: Δήμος Καβάλας

Ο συμπολίτης δικηγόρος Χάρης Δαλκίτζης είναι μέλος της διοίκησης της Περιφέρερειας ΑΜΘ, είναι θεματικός Αντιπεριφερειάρχης.

Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων- Διαπεριφερειακών Συνεργασιών και Εξωστρέφειας. Υποστήριξε, προετοίμασε όσο καλύτερα μπορούσε την πρόσφατη ημερίδα στην Καβάλα με θέμα την εξωστρέφεια. Αυτή ήταν η αφορμή για μια συζήτηση μαζί του και για την έως τώρα εμπειρία του.

Είναι νέο πρόσωπο στην αυτοδιοίκηση αφού δεν υπάρχει προηγούμενη υποψηφιότητα, εκλογή ή θητεία. Είναι ένας Αντιπεριφερειάρχης (ένας από τους πολλούς) με δύσκολο έργο μιας και είναι και ελεύθερος επαγγελματίας. Άρα παρά τις αυξημένες του αυτοδιοικητικές υποχρεώσεις πρέπει να έχει συνεχώς στο μυαλό του και την εργασία του.

Η συνέντευξη

Ερ: Έχετε μια εμπειρία 5 μηνών από τη διοίκηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Κάντε μας ένα σχόλιο για το πεντάμηνο σας στην… εξουσία.

Απ: Όπως είχε πει και ο Περιφερειάρχης τη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δε ζητήσαμε από κανέναν περίοδο χάριτος. Υπάρχει μια συνεχής δραστηριοποίησης απ’ όλους, οι οποίοι έχουμε εκλεγεί και έχουμε κάποιες θέσεις ευθύνης στη διοίκηση της Περιφέρειας. Μετά από ένα μικρό πρώτο διάστημα προκειμένου να αντιληφθούμε πράγματα και καταστάσεις, νομίζω ότι τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά. Φιλοδοξούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα σ’ όλα τα επίπεδα. Ο καθένας στον τομέα ευθύνης του. Είναι μια δραστηριότητα η οποία είναι διαρκής, είναι μια προσπάθεια δύσκολη. Παρά ταύτα θεωρούμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Ερ: Ο θεσμός είναι ισχυρός; Εννοούμε περισσότερο το οικονομικό;

Απ: Ο θεσμός έχει κάποιες οικονομικές δυνατότητες, έχει κάποιες ελλείψεις και νομίζω αυτό επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Πάτρας. Εννοώ την πρόσφατη συνδιάσκεψη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Είμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία και με τους φορείς της κρατικής εξουσίας, προκειμένου ελλείψεις και ζητήματα τα οποία χρίζουν τροποποίησης να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Ερ: Εσείς προσωπικά πως το μοιράζετε το χρόνο σας, είστε και ελεύθερος επαγγελματίας. Τα καταφέρνετε;

Απ: Δύσκολα, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος… Απαιτεί πάρα πολλές ώρες δουλειάς, προκειμένου να μπορέσεις να ανταποκριθείς και στις δυο υποχρεώσεις ταυτοχρόνως. Αν έχεις ένα συγκρατημένο και συγκροτημένο σχέδιο, νομίζω ότι ο καθένας από μας μπορεί να φέρει κάποια αποτελέσματα. Να χαράξει κάποιο έργο, το οποίο να είναι αντιληπτό από τον κόσμο.

Προηγούμενο άρθρο

Συνεχώς μειώνονται τα τεστ, όλα είναι αρνητικά

Επόμενο άρθρο

Στην Καβάλα την Κυριακή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης