Dark Mode Light Mode

Τα σχολεία δεν έκλεισαν για λόγους αναψυχής !

Εφαρμόστηκε πλήρως στην πόλη και το Νομό Καβάλας από χθες, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, η απόφαση διακοπής των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία. Ίδια στάση κράτησαν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, οι ιδιωτικοί αλλά και όλα τα φροντιστήρια. Το πρωί στα σχολεία υπήρχε προσωπικό (συνήθως διευθυντές- υποδιευθυντές) για να ενημερώνουν όσους γονείς ή μαθητές δεν γνώριζαν τη διακοπή των μαθημάτων. Έξω από τους παιδικούς σταθμούς υπήρχαν σχετικές ανακοινώσεις (φωτογραφία). Παρά τον καλό καιρό που επικράτησε χθες στην πόλη και τον υπόλοιπο νομό, οι μαθητές φαίνεται ότι έμειναν σπίτι τους. Αυτό φυσικά πρέπει να συνεχιστεί μιας και η κατ’ οίκον παραμονή τους είναι ο βασικός στόχος του μέτρου.

Ως εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Καβάλας ο δικηγόρος Νίκος Σιδηρόπουλος δήλωσε: « Τα σχολεία δεν έκλεισαν για την αναψυχή των μαθητών. Είναι αναγκαίο οι γονείς να πείσουν τα παιδιά να μείνουν σπίτι. Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια ανησυχία για το τι θα γίνει με τα σχολεία. Ως γονείς περιμέναμε ότι αργά ή γρήγορα τα σχολεία θα έκλειναν. Η απόφαση ωστόσο δημιουργεί προβλήματα. Πρέπει για παράδειγμα να στηριχθούν οι γονείς εργαζόμενοι με μικρά παιδιά».

Ο γιατρός στο Νοσοκομείο Καβάλας κ. Κροκίδης δήλωσε χθες: « Πλέον τα πράγματα με τον κορωνοϊό είναι διαφορετικά. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη είναι σωστά. Όλοι πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα μέτρα να υλοποιηθούν στο ουσιαστικό τους μέρος. Παντού υπάρχει αγωνία για το τι θα γίνει με τον κορωνοϊό. Πανικός δεν υπάρχει. Θέλουμε να αποφύγουμε καταστάσεις Βόρειας Ιταλίας».

*Οι απολυμάνσεις που ξεκινούν άμεσα στις εγκαταστάσεις και τα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Ν. Καβάλας θα αφορούν και το ΙΕΚ του ίδιου οργανισμού.

Αναστολή λειτουργίας των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΑμΕΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης υπέγραψε απόφαση με την οποία αναστέλλει τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ. Η απόφαση αφορά 6 μονάδες στην πόλη και τον υπόλοιπο Νομό. Φυσικά και έχει σχέση με τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Υπό εξέταση οι απολυμάνσεις σχολείων στο Δήμο Καβάλας

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες το πρωί ο αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτζάκης. Χαρακτήρισε προληπτικό μέτρο την απολύμανση των χώρων (γηπέδων, γυμναστηρίων κτλ) και συνέχισε: «Θα αρχίζαμε τις απολυμάνσεις από τα σχολεία. Σωστά αυτά έκλεισαν. Ξεκινάμε σήμερα τη γραφειοκρατική διαδικασία ψεκασμών και απολυμάνσεων. Οι ψεκασμοί είναι κάτι που συνιστά ο ΕΟΔΥ. Θα αρχίσουμε από το κλειστό κολυμβητήριο, τα Ποταμούδια και τη Καλαμίτσα. Θα δούμε τι θα κάνουμε με τα σχολεία».

 

Προηγούμενο άρθρο

Λήψη συγκεκριμένων μέτρων για το ακίνητο Ραούλ στον Άη Γιάννη

Επόμενο άρθρο

Πολύωρη και προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σήμερα στη συνοικία του Αγίου Λουκά