Dark Mode Light Mode
Πέθανε ο Δημήτρης Θεοφάνης- Ήταν προπονητής και στον ΑΟΚ
Τα σωματεία συνταξιούχων για τις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων
Το αρχαίο κακό, Β' μέρος

Τα σωματεία συνταξιούχων για τις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων

Οι Συνταξιουχικές οργανώσεις Ν. Καβάλας με αγανάκτηση παρακολουθούν το νέο γύρο επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση, με νέες αυξήσεις στα φάρμακα έως 448%( ούτε 500%, πάλι καλά), υλοποιώντας  τις επιθυμίες των φαρμακοβιομηχάνων, με την απαράδεκτη δικαιολογία ‘ότι «αυξάνονται οι τιμές για να μην αποσυρθούν τα φάρμακα από την ελληνική αγορά».

Προσπαθούν να εκβιάσουν τους συντ/χους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ γίνονται εξαγωγές φαρμάκων  στο εξωτερικό για μεγαλύτερο κέρδος των επιχειρήσεων του φαρμάκου. Αυτές οι αυξήσεις είναι συνέχεια ανατιμήσεων κωδικών που πραγματοποιούνται εδώ και πάνω από 10 χρόνια, το 1ε χαράτσι σε κάθε συνταγή, τη μεταφορά μια σειρά αποζημιούμενων συσκευασμάτων σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα  (ΜΗΣΥΦΑ).

Αντίθετα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην απαλλαγή των φαρμακοβιομηχανιών  από το clawback  και το   rebate,  δηλ. χαρίζοντάς τους χρήματα,  δείχνοντας τον ταξικό χαρακτήρα των αντιδραστικών αλλαγών και εξελίξεων, που μας επιβάλλει.

Η επίθεση στους συντ/χους είναι ποικιλότροπη  . Οι αυξήσεις στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης , στη θέρμανση , στο  πολύχρωμο ρεύμα στη φορολόγηση κλπ. Η  ουσιαστικά υποβαθμισμένη  δημόσια φροντίδα υγείας μας αναγκάζει να «βάζουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη». Όλα αυτά κάνουν τη ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη, αφού οι συντάξεις μας είναι καθηλωμένες εδώ και μια δεκαετία, καταργήθηκαν η 13η  και 14η σύνταξη.

Οι συνταξιούχοι καλούν την κυβέρνηση να αφήσει τα «παχιά λόγια» για δήθεν αυξήσεις – επιδόματα και άλλα φαιδρά που εξαγγέλλει  κάτω από την πίεση του κινήματος των συντ/χων και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ μεταξύ άλλων για:

  • Γνήσιες αυξήσεις στις συντάξεις που να καλύπτουν τουλάχιστον τον πληθωρισμό.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η υγεία και το, φάρμακο είναι κοινωνικά αγαθά και πρέπει να παρέχονται δωρεάν. Το φάρμακο εμπόρευμα ικανοποιεί μόνο τις φαρμακοβιομηχανίες και τις φαρμακαποθήκες. Δεν κάνουμε πίσω στη βαρβαρότητα. Θα είμαστε και πάλι  στους δρόμους του αγώνα. Πρώτος σταθμός η κινητοποίηση το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για υποδεχτούμε αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

(ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟ- ΒΦΛ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ)

Προηγούμενο άρθρο

Πέθανε ο Δημήτρης Θεοφάνης- Ήταν προπονητής και στον ΑΟΚ

Επόμενο άρθρο

Το αρχαίο κακό, Β' μέρος