Dark Mode Light Mode

ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΚ ζητούν το ανοιχτό κολυμβητήριο για να κάνουν ανάπλαση

Φωτογραφία: Center TV

Μάλλον ξαφνική ήταν η επίσκεψη στην Καβάλα του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη.

Έγινε το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου και όπως φαίνεται βασικό στόχο είχε τη συνάντηση του κ. Πολίτη με το Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη. Μόνο που αυτή η συνάντηση δεν έγινε καθώς όπως και ο κ. Πολίτης ανέφερε, στο Δήμαρχο υπήρξε μία έκτακτη υποχρέωση.

Έντονη από την άλλη πλευρά είναι η φημολογία σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε έκτακτη υποχρέωση στον κ. Μουριάδη αλλά σκόπιμη απόφαση του να μην συναντήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, να αποφύγει οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του.

Ο Δήμος Καβάλας και ο Δήμαρχος ειδικότερα είναι δυσαρεστημένοι με την ΕΤΑΔ και το πώς αντιμετωπίστηκε από αυτήν το θέμα της παραλίας της Καλαμίτσας. Προκειμένου να κάνει γνωστή αυτήν την δυσφορία του προς την ΕΤΑΔ, ο κ. Μουριάδης φέρεται να απέφυγε να συναντήσει τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ.  Τον εκπρόσωπο μιας άλλης εταιρείας του δημοσίου σε στενή σχέση με την ΕΤΑΔ. «Αδελφή» εταιρία μας, όπως είπε ειδικότερα ο κ. Πολίτης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ήρθε στην Καβάλα για να ζητήσει από το Δήμο να επιστρέψει στον Οργανισμό Λιμένα το ανοιχτό κολυμβητήριο.

Πρόκειται για μία συμβατική υποχρέωση του Δήμου απέναντι στον Οργανισμό εφόσον ο χώρος δεν λειτουργεί ως ανοιχτό κολυμβητήριο. Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο κ. Πολίτης είπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ-  κατ’ επέκταση ο ΟΛΚ- θέλουν να αξιοποιήσουν την περιοχή του ανοιχτού κολυμβητηρίου στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανάπλασης.

Ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε στην δημιουργία μαρίνας, κάτι επιπλέον και διαφορετικό σε σχέση με τη σημερινές πλωτές εξέδρες. Συνδέοντας τη λειτουργία της μαρίνας όταν θα είναι έτοιμη, με διαδικασία υπό παραχώρησης. Λειτουργία της δηλαδή από ιδιώτη.

Στις δηλώσεις που έκανε τον τηλεοπτικό σταθμό Center κ. Πολίτης είπε ότι είναι πολύ κοντά η ολοκλήρωση της υποπαραχώρησης σε ιδιώτη για το νέο λιμάνι. Κι έτσι ο Οργανισμός Λιμένα και το ΤΑΙΠΕΔ θα επικεντρωθούν στα άλλα λιμάνια αρμοδιότητας του Οργανισμού.

Πολλές φορές σημείωσε ότι έχει άριστη συνεργασία με τον Άγγελο Βλάχο και το Γιώργο Φιλόσογλου ενώ όπως είπε εκπονείται ένα καινούργιο master plan για το κεντρικό λιμάνι που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία κι άλλων πλωτών εξεδρών αλλά και μαρίνας.

Ο κ. Πολίτης συνάντησε και τον Λιμενάρχη για θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία της ΧΖΛ του κεντρικού λιμανιού και το παρκάρισμα σε αυτήν γενικότερα.

Προηγούμενο άρθρο

Αύξηση ανοίκιαστων καταστημάτων στον πεζόδρομο της Ν. Ηρακλείτσας

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΗ 2024