Dark Mode Light Mode

Τάκης Τρικίδης: «Δεν γινόταν να εγκαταλείψουμε τον ΑΟΚ…» (video)

Ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΚ, Τάκης Τρικίδης, ανέλυσε το χρονικό της εμπλοκής του στην ομάδα, το αδιέξοδο και την έλλειψη εναλλακτικών που προέκυψαν, τις περίπου 500.000 ευρώ που δαπάνησε με τους συνεργάτες του για να βρεθεί λύση για εγγυητική και μετοχικό κεφάλαιο, αλλά και την προσπάθεια σωτηρίας.

Αρχικά ο ισχυρός άνδρας των «Αργοναυτών» επεσήμανε: «Η ενασχόλησή μου με τον ΑΟΚ ξεκίνησε από πρόπερσι, όπου βοήθησα οικονομικά, καταβάλλοντας περίπου 70.000 ευρώ συνολικά, με διοίκηση Ερασιτέχνη και παλαιμάχους και προπονητή τον Γιώργο Αγγελίδη.

Όλα αυτά έγιναν λόγω της αγάπης μου για την πόλη και το έκανα χωρίς να φαίνομαι πουθενά. Πέρυσι λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό και επαγγελματικών υποχρεώσεων, δε μπόρεσα να βοηθήσω πολύ την ομάδα, γιατί έλειπα και δε μπορούσα, αλλά και από μακριά, πάλι ήμουν κοντά στην ομάδα. Φέτος δεν είχα σκοπό να είμαι στην ομάδα.

Κάποια στιγμή με επισκέφτηκαν άνθρωποι του οργανισμού του ΑΟΚ και του Ερασιτέχνη και μου ζήτησαν να βάλω την εγγυητική, περίπου 150.000 ευρώ. Μου είπαν ότι πρέπει να την καταβάλλω αμέσως, εντός 12 ωρών, γιατί διαφορετικά μου είπαν ότι η ομάδα δε θα μπορέσει να παίξει και θα πέσει στο τοπικό. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

Δε μπορούσα να το αφήσω αυτό. Έχουν γίνει και με άλλες ομάδες, όπως Ξάνθη, Δόξα Δράμας, Βέροια, έχουν πέσει στο τοπικό. Ακόμα εκείνη τη μέρα βρίσκονταν σε αδιέξοδο, είχαν πουλήσει διαρκείας, είχαν πάρει χορηγίες, αν δεν έπαιζε η ομάδα θα ήταν υπόλογοι στην πόλη».

Για να συνεχίσει ο Τάκης Τρικίδης: «Σε αδιέξοδο βρισκόταν και οι παίκτες, είχε κλείσει η μεταγραφική περίοδος και θα έμεναν αυτοί ανενεργοί, όπως και οι προπονητές και το προσωπικό και πολλοί άλλοι. Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, αφού δεν υπήρχε χρόνος, συναισθηματικά καθαρά σκεπτόμενος, αποφάσισα και έβαλα τα λεφτά της εγγυτικής, μέσα σε μια νύχτα.

Δυο μέρες αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι με πλησίασαν και είπαν ότι πρέπει να καλύψω και το μετοχικό κεφάλαιο για να παίξουν, ένα ποσό κοντά στις 350.000 και μάλιστα και αυτό το ποσό έπρεπε να καταβληθεί άμεσα πάλι.

Ακολούθησε συνάντηση με τους κ.κ. Σκλαρή, Σπανδωνίδη, Τσακαλίδη, Κούφατζη και Γαβριηλίδη και έχοντας καταλάβει πως δεν υπάρχει δυνατότητα από την προηγούμενη διοικητικά κατάσταση να τρέξει την ομάδα, αποφασίσαμε με συναισθηματικά κριτήρια ότι δε γινόταν με τίποτα να εγκαταλείψουμε την ομάδα.

Όλα αυτά έγιναν για την αγάπη για την πόλη και την ομάδα μας, τον ΑΟΚ. Αφού καταβάλαμε το ποσό που χρειαζόταν για το μετοχικό, αναλάβαμε και αυτή τη μεγάλη ευθύνη». Ακολούθως, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Παραλάβαμε μια ομάδα με ένα ρόστερ που δεν είχαμε επιλέξει.

Δε μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγές στο ρόστερ αυτό, γιατί είχε κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Στο ρόστερ υπήρχαν αρκετοί καλοί παίκτες, που παραμένουν και σήμερα και παίζουν στην ομάδα. Το πρόβλημα ήταν πως το ρόστερ είχε δομηθεί λάθος, σε καίριες θέσεις δεν υπήρχαν παίκτες και τότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.

Παρά τις δυσκολίες, οικονομικές, αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές, εμείς σταθήκαμε δίπλα στην ομάδα, σε κάθε περίπτωση. Μια ομάδα που βάλλεται από πολλές πλευρές, εμείς όμως είμαστε πάλι εκεί και δεν αφήνουμε την ομάδα. Ήμασταν και μετά τα πρώτα άτυχα αποτελέσματα».

Όσο για τις μεταγραφές του χειμώνα; «Τη δύσκολη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, κάναμε συνολικά 10 μεταγραφές, αριθμό ρεκόρ για την κατηγορία, δεν έκανε κανείς τόσες. Θέλω να ρωτήσω, αλήθεια πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα ήθελαν να μεταγραφούν στην τελευταία ομάδα βαθμολογικά της Β΄ Εθνικής της Ελλάδας;

Οι διαδικασίες ήταν πολύ δύσκολες και οι περισσότεροι παίκτες ήρθαν στην ομάδα πριν την 1η Ιανουαρίου, για να βοηθήσουν την ομάδα αγωνιστικά το συντομότερο. Κάτι που αποτυπώθηκε βαθμολογικά, όπως η νίκη με το Κεραμίδι και η ισοπαλία μέσα στα Γιάννενα.

Είχαν προηγηθεί ήδη αρκετές σημαντικές αλλαγές στην ομάδα. Προσθήκες είχαμε και στο τεχνικό επιτελείο, που έχει στελεχωθεί με τους κορυφαίους της Ελλάδας, γνώστες, ένας από αυτούς είναι και ο προπονητής μας, κ. Γιάννης Τάτσης.

Όλα αυτά αποδεικνύουν το πείσμα και την αποφασιστικότητά μας να δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος. Και θα τη δώσουμε, για αυτό είμαστε εδώ. Δεν πτοούμαστε ούτε από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, ούτε από ατυχίες δύσκολων τραυματισμών, ούτε και από τιμωρίες, όπως του Καζαντζίδη.

Ούτε από την κριτική που δεχτήκαμε, δίκαιη ήταν, άδικη ήταν, εμείς θα συνεχίζουμε. Είμαστε ένα βήμα από τα μπαράζ και υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτή την προσπάθεια. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας.

Πρέπει να είμαστε μαζί, ενωμένοι, παίκτες, προπονητές, διοίκηση, φίλαθλος κόσμος, παλαίμαχοι, Ερασιτέχνης. Όλοι όσοι αγαπάμε την ομάδα και την πόλη, για να μπορούμε να πάμε μπροστά. Θέλουμε δίπλα τον κόσμο, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Δήμαρχο, την Περιφέρεια, τους Αντιπεριφερειάρχες, την Πολιτεία και τους βουλευτές, αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Σε αυτή την προσπάθεια δε θέλουμε να νιώσουμε μόνοι μας. Ο ΑΟΚ είναι η διαφήμιση της Καβάλας για όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε για την ιστορία μας, το σήμερα και το αύριο της ομάδας».

Σε ερώτηση για το τι προτίθενται να κάνουν στο απευκταίο για τον ΑΟΚ ενδεχόμενο υποβιβασμού, αλλά και τις αλλαγές στον πάγκο, ο Τάκης Τρικίδης ανέφερε: «Προσπαθώ να αποφύγω να προβλέπω το μέλλον. Ζω με το σήμερα, αυτό που υπάρχει.

Τι θα γίνει στο μέλλον, θα δούμε, δε μπορώ να προβλέψω. Η κάθε κίνησή μας που γινόταν, γίνεται για το καλό της ομάδας. Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό στην ομάδα. Οτιδήποτε κάνουμε, είναι για να διορθώσουμε την ομάδα, να είναι επαγγελματική ομάδα. Δε μπορούμε να διακινδυνέψουμε τη θέση μας. Οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί.

Ήμασταν και στην κοπή πίτας στην Αθήνα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού προειδοποίησε πολύ αυστηρά, είπε ότι από εδώ και πέρα, μπαίνουν κάμερες παντού, θα βλέπουν τα πάντα. Κάθε κίνηση και οποιοδήποτε λάθος ενός φιλάθλου, θα πέφτουν μεγάλα πρόστιμα. Όσο πάει θα είμαστε πιο τυπικοί».

Ερωτηθείς για το αγωνιστικό και την εικόνα με τον Ηρακλή, ο διοικητικός ηγέτης των «γαλάζιων» κατέληξε: «Η ομάδα βελτιώνεται και θα βελτιωθεί και άλλο, απλά θέλει ψυχολογική στήριξη, όχι μόνο από εμάς, αλλά και από τους φιλάθλους.

Όχι μόνο στα καλά παιχνίδια, αλλά και στα άσχημα να στηρίζουν. Τα παιδιά δεν μπορούν να παίζουν συνέχεια καλά, μπορεί να κάνουν λάθη. Τότε δε θέλουμε να τους κράζουν και να μιλάνε άσχημα. Πρέπει να είναι ψυχολογικά καλά οι παίκτες».

πηγή: monobala.gr – Θεόφιλος Ψυχογιός

Προηγούμενο άρθρο

Άκρως χειμωνιάτικος ο καιρός στον Ν. Καβάλας την ερχόμενη εβδομάδα

Επόμενο άρθρο

Κοπή πίτας Σωματείου Θερμοϋδραυλικών Ν. Καβάλας