Dark Mode Light Mode

Ταξίδι στο εξωτερικό: Όλα όσα χρειάζεται να κάνεις για να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος!

Πάντα τα ταξίδια και οι μικρές εξορμήσεις θα αποτελούν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας.

Η εξερεύνηση σε ένα νέο μέρος, η επαφή με έναν άλλο πολιτισμό και τους κατοίκους, η κουζίνα και οι τοπικές λιχουδιές αλλά και πολλά ακόμη είναι αυτά που θα μας ανανεώσουν και θα μας γεμίσουν με νέες εμπειρίες. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικά tips για να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος στο επόμενο σου ταξίδι στο εξωτερικό οπότε συνέχισε να διαβάζεις!

  • Επιλογή προορισμού

Φυσικά και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις έναν προορισμό στο εξωτερικό που θέλετε να επισκεφθείτε με τους φίλους ή την οικογένειά σου. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το συνολικό budget που μπορείς να διαθέσεις, τις ημέρες αδείας αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Για ολιγοήμερες αποδράσεις, οι προορισμοί οι οποίοι απέχουν με το αεροπλάνο έως 3 με 4 ώρες είναι η ιδανική επιλογή!

  • Αεροπορικά εισιτήρια

Και το επόμενο βήμα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια. Θα βρεις πολλά websites για να κάνεις σύγκριση τιμών ανά αεροπορική εταιρεία, πτήση (απευθείας ή με ενδιάμεσους σταθμούς), δρομολόγιο και αεροδρόμιο για να κλείσεις τα εισιτήρια. Ακόμη, μπορείς να εγγραφείς στο newsletter ή να βάλεις ειδοποίηση για την εξέλιξη των τιμών.

  • Ξενοδοχείο/Airbnb

Φρόντισε να κλείσεις ένα ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο της πόλης για να νιώσεις τους ρυθμούς και να μπορείς να ‘’βιώσεις’’ τον τρόπο ζωής. Εναλλακτικά, άνοιξε τον χάρτη και βρες ξενοδοχεία τα οποία να βρίσκονται κοντά σε σταθμούς που εξυπηρετούν το τρένο.

  • Μουσεία/Δραστηριότητες

Κάνε μια online αναζήτηση σχετικά με τα μουσεία που μπορείς να επισκεφθείς και σε ενδιαφέρουν ώστε να γνωρίσεις καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες κράτησης εισιτηρίων για να αγοράσεις online τα εισιτήρια και να βρεις ορισμένες δραστηριότητες στην πόλη ή στη φύση που θα σε κάνουν να γνωρίσεις καλύτερα την χώρα.

Extra tip: Αν θέλεις να γνωρίσεις την πόλη που θα επισκεφτείς, αναζήτησε online ‘’walking tours’’ και την πόλη στην οποία θα βρίσκεσαι και θα μπορείς να επιλέξεις τουρ με μια ποικιλία στη θεματολογία όπως ιστορία, πολιτισμό, μύθων και θρύλων αλλά και πολλών ακόμη.

  • Ρουχισμός

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση θα πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο στις καιρικές συνθήκες και τη θερμοκρασία για τις ημέρες που θα βρίσκεσαι στο εξωτερικό. Για να μπορείς να περπατάς με άνεση, πάρε μαζί σου ένα αθλητικό ζευγάρι όπως τα Skechers. Και για τις βραδινές βόλτες σου μην ξεχάσεις να προσθέσεις στη βαλίτσα σου τα μπουφάν ανδρικά ή γυναικεία με αδιάβροχη επένδυση.

Προηγούμενο άρθρο

Επιμελητήριο Καβάλας: Επίσημα υποψήφιος πρόεδρος ο Γιάννης Παναγιωτίδης

Επόμενο άρθρο

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Οι προσλήψεις συνοριοφυλάκων σε Καβάλα και Ροδόπη θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις ροές μεταναστών»