Dark Mode Light Mode

Τελειώνουν τα έργα στην πλατεία Καπνεργάτη και στον Άγιο Νικόλαο 

Φωτογραφία αρχείου

Μία ακόμη φορά ο αντιδήμαρχος Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας Αλέξης Γούλας απάντησε σε σειρά ερωτήσεων για τα εκτελούμενα δημοτικά έργα στο κέντρο της πόλης.

Εκτιμά ότι εντός του μήνα τελειώνει η πρώτη φάση των εργασιών στην πλατεία Καπνεργάτη. Προς ολοκλήρωση, αναφέρει, και το έργο στον Άγιο Νικόλαο.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι γίνεται με την πλατεία Καπνεργάτη αλλά και τους καινούργιους πεζόδρομους δίπλα της; Στην Αβέρωφ και στην Κασσάνδρου; Που είμαστε από πλευράς εργασιών;

Απ: Η Αβέρωφ τελειώνει, έχουμε φτάσει στο τελευταίο κομμάτι. Η Κασσάνδρου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Μόλις τοποθετηθεί το Άγαλμα του Καπνεργάτη στη βάση που έχει ετοιμάσει ο εργολάβος (μόλις δηλαδή το άγαλμα επανέλθει στην πλατεία), μετά θα συνεχίσουμε την μαρμαρόστρωση στο υπόλοιπο κομμάτι της πλατείας. Όπως βλέπετε το πάνω κομμάτι σιγά-σιγά ολοκληρώνεται, έχουν έρθει και τα παγκάκια που θα τοποθετηθούνε.

Ερ: Τελειώνουν αυτόν το μήνα τα έργα σ’ αυτό το κομμάτι;

Απ: Ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθούν. Μπήκαν και οι στύλοι του φωτισμού σ’ εκείνο το κομμάτι ενώ δουλεύουν παράλληλα αρκετά συνεργεία. Κάτι τέτοιο έχουμε διαπιστώσει τις τελευταίες ημέρες.

Ερ: Πως θα γίνει η επέκταση του εργοταξίου;

Απ: Θα κλείσει η περιοχή στο ύψος της οδού Βενιζέλου και τα συνεργεία θα συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.

Ερ: Τι θα γίνει με τα ταξί; Θα διευκολύνονται προσωρινά ή με το που θα αρχίσει το δεύτερο κομμάτι του έργου -τον Ιούλιο το αργότερο- θα φύγουν από εκεί και τα ταξί;

Απ: Όχι, δε θα μπορούν να μπαίνουν αυτοκίνητα εκεί μέσα. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Στην επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής θα έρθει και το θέμα των ταξί. Θα προχωρήσει το θέμα που υπάρχει.

Ερ: Η είδηση λοιπόν είναι ότι καταργείται η πιάτσα των ταξί τον Ιούλιο στην πλατεία Καπνεργάτη και θα δούμε ποια λύση θα επιλεγεί, η προσωρινή ή η μόνιμη… Τι γίνεται με τα έργα στον Άγιο Νικόλαο;

Απ: Στο κομμάτι της οδού Σπετσών -που μας βασάνιζε τον τελευταίο καιρό- έχει πέσει τσιμέντο και πλέον ο ανάδοχος προχωράει στις πλακοστρώσεις και τώρα βρίσκεται μπροστά από τον Μασούτη. Παράλληλα μπαίνουν οι στύλοι του φωτισμού και συνδέονται. Θα υπάρξει μια μικρή παράταση για κάποια σημεία σχετικά με παγκάκια και λουλούδια που ζήτησε να τοποθετηθούν ο ανάδοχος. Το κύριο έργο που ήταν μέχρι την πλακόστρωση, ολοκληρώνεται και τις επόμενες ημέρες θα είμαστε τελειωμένοι.

Ερ: Δεν έχει αποχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ από την περιοχή του Αγίου Νικολάου. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δουλειά ακόμη.

Απ: Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ρίξει παντού τα καλώδια του. Έχει μια μικρή εκκρεμότητα πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου υπάρχει ένας λάκκος της Αρχαιολογίας και έχει και μια μικρή εκκρεμότητα στην Κουντουριώτου με την Σπετσών. Αυτές οι δύο δουλειές δεν καθυστερούν το υπόλοιπο έργο. Τα καλώδια έχουν πέσει και έχει γίνει αυτό που έπρεπε να γίνει. Ελπίζουμε κάποια στιγμή πως θα υπάρξουν Κυριακάτικες διακοπές ρεύματος για να συνδέσουν το καινούργιο υπόγειο πλέον δίκτυο. Να καταργηθεί το εναέριο και να φύγουν οι ξύλινοι στύλοι.

Ερ: Πάμε στις Καμάρες…

Απ: Στις Καμάρες προχωράει το έργο. Περιφερειακά ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις ούτως ώστε να μείνει να γίνει μόνο ο κόμβος. Θα περιμένουμε να δούμε πότε ολοκληρώνει ο εργολάβος γύρω-γύρω τις δουλειές για να ξέρουμε τι θα γίνει με τον κόμβο. Δε ξέρω να σας πω αν κατασκευαστεί τώρα ή τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο.

Ερ: Τι γίνεται με οδηγό όδευσης τυφλών στην οδό Κασσάνδρου; Θέτει το θέμα ο νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ.

Απ: Εκεί κατασκευάστηκε ότι προβλέπει η μελέτη. Γιατί το έχει έτσι η μελέτη, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Με προβλημάτισε και εμένα. Θα προσπαθήσουμε μήπως μπορέσουμε να το αλλάξουμε.

Ερ: Είναι αλήθεια ότι Ιούλιο και Αύγουστο θα μπείτε σε κάποιες αυλές δημοτικών σχολείων να τις διορθώσετε;

Απ: Αυτή είναι μια άλλη παράλληλη εργολαβία που περιέχει τέσσερεις αυλές σχολείων. Ο ανάδοχος θα μπει μέσα και θα αρχίσει να δουλεύει σ’ αυτές τις αυλές που έχει σχεδιάσει.  Αυτό θα γίνει μόλις κλείσουν τα σχολεία. Οι παρεμβάσεις στα σχολεία έχουν πολύ συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Πρέπει να κλείσουν τα σχολεία και εμείς σε αυτό το διάστημα να κάνουμε τις συντηρήσεις όπου χρειάζονται, να φτιάξουμε τις αυλές και ότι άλλο χρειάζεται. Ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος.

Ερ: Τι γίνεται με το οικόπεδο Κρέη και δεν τελειώνει;

Απ: Το οικόπεδο Κρέη τελειώνει. Ήμουν την Τρίτη εκεί και ήδη η Αρχαιολογία βάζει κάποια λουλούδια  μέσα. Η ΔΕΥΑΚ προχώρησε τη σύνδεση. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο, έγινε εκεί μέσα μια πολύ καλή γωνία που πιστεύω ότι θα την απολαύσουν οι Καβαλιώτες.

Προηγούμενο άρθρο

Μια διαφορετική ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Οι αγρότες των Αντιφιλίππων διαμαρτύρονται κι απειλούν να μην ψηφίσουν την Κυριακή!