Dark Mode Light Mode

«Τελικά όλοι συμφωνούμε τα έργα στον Άγιο Νικόλαο να γίνουν μετά τον Σεπτέμβρη»

Η δημόσια συζήτηση για τα έργα στον Άγιο Νικόλαο συνεχίστηκε χθες. Τούτη τη φορά με τις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

Μετέχει και στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και σε αυτήν του Επιμελητηρίου. «Τελικά όλοι συμφωνούμε τα έργα μέσα στην αγορά του Άγιου Νικόλαου να γίνουν μετά τον Σεπτέμβρη» τόνισε ως βασικό του συμπέρασμα.

Εννοώντας τους επαγγελματίες της περιοχής, την Ομοσπονδία, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο. Το αίτημα προωθήθηκε στο Δήμο και εξετάζεται. Είναι προφανές ότι θα γίνει δεκτό. Επίσημα ή ανεπίσημα. Για πολλούς και διαφόρους λόγους. Μεταξύ των οποίων και η προεκλογική περίοδος.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Παναγιωτίδης δήλωσε στην Πρωινή:

«Ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Δέμπα και αυτές του κ. Αρσονιάδη κατάλαβα ότι μεταξύ τους συμφωνούν για το χρονοδιάγραμμα των έργων στα σοκάκια του Αγίου Νικολάου. Τα έργα πρέπει να συνεχιστούν μετά τον Σεπτέμβρη αφού τότε θα υπάρξει μεγάλη τουριστική κίνηση και στην Καβάλα όσο και ειδικότερα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Η Ομοσπονδία έκανε την παρέμβαση της στο θέμα όταν αντιλήφθηκε να υπάρχουν ανησυχίες από τους επαγγελματίες του Αγίου Νικολάου. Δεν ήθελαν και δεν θέλουν τα έργα στα στενά, στα σοκάκια να ξεκινήσουν μήνα Σεπτέμβρη. Ζητήσαμε ραντεβού με το Δήμαρχο.

Θέλαμε να καταλάβει ότι τα έργα δεν πρέπει να γίνουν τον Σεπτέμβρη. Να λάβει υπόψη του τη μεγάλη τουριστική κίνηση το Καλοκαίρι που σύμφωνα με στοιχεία θα είναι ίδια και τον Σεπτέμβρη. Θέλουμε να γίνουν τα προβλεπόμενα έργα αλλά όχι τον Σεπτέμβρη. Ο Δήμαρχος μας άκουσε και είπε ότι θα δει τι θα κάνει. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αντιπαράθεση με κανέναν».

Χθες τα έργα στην οδό Κουντουριώτου μπήκαν σε μια νέα φάση όπου εγκαθίστανται ο νέος αγωγός ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ. Όλα προχωρούν γρήγορα ώστε το επόμενο διάστημα να αρχίσει το «κλείσιμο» των σκαμμάτων. Να κατασκευαστούν τα νέα πεζοδρόμια.

Αυτό φαίνεται ότι θα γίνει σίγουρα εντός του μήνα. Ίδια εξέλιξη δηλαδή θα τελειώσει το έργο και στην οδό Ύδρας. Οπότε τα επόμενα έργα στα στενά της περιοχής του Αγίου Νικολάου είναι το βασικό θέμα της συζήτησης.

Να μην γίνουν τον Σεπτέμβρη αλλά τον Οκτώβρη. Αυτό το αίτημα στηρίζεται στο ότι πρόκειται για έργα απαραίτητα μεν, τα οποία θα αναστατώσουν την περιοχή. Κι επειδή θα γίνουν σε δρόμους με μικρό πλάτος, δεν θα είναι δυνατή η εκτέλεση των έργων με παράλληλη λειτουργία των καταστημάτων. Ειδικά αυτών της εστίασης.

Προηγούμενο άρθρο

Παραμένουν στη Νέα Καρβάλη οι πρόσφυγες από την Ουκρανία

Επόμενο άρθρο

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει την KavalaExpo και άλλες τοπικές εκδηλώσεις