Dark Mode Light Mode

Τελειώνουν οι συνεντεύξεις υποψηφίων Διευθυντών

Τελειώνουν εντός των ημερών οι συνεντεύξεις για τους υποψήφιους Διευθυντές των σχολείων, του Νομού Καβάλας.

Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά στον 5ο όροφο του Διοικητηρίου, όπου δίνουν συνέντευξη διάρκειας 20 περίπου λεπτών, υποψήφιοι Διευθυντές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων. Η συνέντευξη δίνεται σε δύο επιτροπές, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων τελειώνουν την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Καθυστέρησαν διότι οι συνεντεύξεις διακόπηκαν 30 Ιουνίου με 6 Ιουλίου, λόγω του συνεδρίου της ΟΛΜΕ.

Σήμερα τελειώνουν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων Διευθυντών για τα Δημοτικά Σχολεία. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η συγκεκριμένη. Μοριοδοτείται η συνέντευξη. Τα μόρια προστίθενται στην προηγούμενη μοριοδότηση, προκύπτει ο τελικός κατάλογος μορίων και μετά οι υποψήφιοι Διευθυντές επιλέγουν το σχολείο στο οποίο θέλουν να διευθύνουν.

Ένα άλλο θέμα που ταλαιπωρεί γονείς, καθηγητές και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, είναι αυτό των αποφοίτων του Γυμνασίου του Αμυγδαλεώνα. Οι γονείς μαθητών που τέλειωσαν το Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα, είναι γνωστό ότι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου τα παιδιά τους να συνεχίσουν σε λύκειο της πόλης της Καβάλας κι όχι των Κρηνίδων. Επί του θέματος η ΕΛΜΕ Καβάλας δεν εξέδωσε ανακοίνωση. Φαίνεται ότι οι συνδικαλιστές καθηγητές μένουν σκόπιμα μακριά από το ζήτημα, για να μην δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα σε συναδέλφους τους καθηγητές που υποστηρίζουν και την μία και την άλλη άποψη. Ωστόσο φαίνεται ότι στο τέλος θα γίνει αυτό που επιθυμεί ο κάθε γονέας, δηλαδή να γράψει το παιδί του στο Λύκειο που προτιμά.

Προηγούμενο άρθρο

Ένα αφιέρωμα στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας

Επόμενο άρθρο

22 Οκτώβρη εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο