Dark Mode Light Mode

Τεστ και εμβόλια της προηγούμενης εβδομάδας

Μειώθηκαν για ποικίλους λόγους τόσο τα δωρεάν ράπιντ τεστ όσο και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ρόλο παίζει η άδεια του προσωπικού των ΚΟΜΥ (όσον αφορά τα τεστ), προκαλεί μείωση των συνεργείων συχνά. Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα τα τεστ ήταν 141 (από 200 την προ προηγούμενη) και τα θετικά περιστατικά 22 (από 50).

Και την προηγούμενη εβδομάδα τα περισσότερα τεστ έγιναν στο Κ.Υ. Χρυσούπολης. Π.χ. τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη στη Χρυσούπολη έγιναν 30 τεστ ενώ την ίδια μέρα στην Καβάλα ήταν μόνο 8. Την Πέμπτη 9 Νοέμβρη τεστ έγιναν μόνο στη Χρυσούπολη και όχι στο Αμφιθέατρο.

Εκείνη την ημέρα το προσωπικό δεν επαρκούσε ούτε για την Χρυσούπολη με αποτέλεσμα δωρεάν τεστ να γίνουν εκεί μόνο για 2 ώρες. Το μεσημέρι. Όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, αρκετοί άνθρωποι επωφελούνται της διαδικασίας αφού έχουν λόγο να κάνουν το τεστ (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) και να παρουσιάσουν στην εργασία τους το αποτέλεσμα του.

Τις πιο πολλές φορές αρνητικό. Λόγω αδειών του προσωπικού προχθές Δευτέρα 13 Νοέμβρη δεν έγιναν πάλι τεστ στο Αμφιθέατρο. Στην κατηγορία των καινούργιων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, αυτά που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 181. Ήταν 202 την προ προηγούμενη.

Στο παρελθόν έφθασαν και τα 250 σε μία εβδομάδα. Η μείωση οφείλεται και στο ότι – όπως φαίνεται- έκαναν το επικαιροποιημένο εμβόλιο όσοι έλαβαν τη σχετική απόφαση. Πιθανόν η μείωση να συνεχιστεί και παρά το ότι ο Χειμώνας είναι μπροστά μας.

Προηγούμενο άρθρο

Όλα κλειστά την Τετάρτη 22 Νοέμβρη!

Επόμενο άρθρο

Συνάντηση με το Δήμαρχο της Θάσου