Dark Mode Light Mode

«Θα είμαστε η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ»

Αισιόδοξος, σίγουρος για τη νίκη της παράταξης Τοψίδης στις εκλογές της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι μία ακόμη φορά ο κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Πλέον τα προεκλογικά της παράταξης δεν αργούν. Θα γίνουν συγκεκριμένα και πιο συχνά.

Η συνέντευξη

Ερ: Φαίνεται να υστερούν όλοι όσοι εμπλέκονται ως υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές. Αντίθετα οι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών δραστηριοποιούνται αρκετά δυναμικά. Μήπως αυτό είναι κάτι προσωρινό;

Απ: Σίγουρα η Περιφέρεια και ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δεν έχει τη δημοσιότητα που έχει ο θεσμός του πρώτου βαθμού στη καθημερινότητα των πολιτών. Δεν νιώθω ότι υστερούμε. Το ψηφοδέλτιο μας προχωράει, παρακολουθούμε τα θέματα και όλο αυτό εξελίσσεται βάσει ενός σχεδίου που παίρνει σάρκα και οστά εδώ και καιρό. Βέβαια θα εντατικοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ερ: Έχετε κάτι συγκεκριμένο; Μια επόμενη εκδήλωση ή είστε ακόμη στο σχεδιασμό;

Απ: Δεν μπορώ να είμαι απόλυτα συγκεκριμένος. Πιστεύω όμως ότι αυτόν τον μήνα θα υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο.

Ερ: Το 80% του ψηφοδελτίου στην ΠΕ Καβάλας είναι έτοιμο; Είναι κάτι που είπατε στο παρελθόν και εσείς αλλά και ο κ. Τοψίδης.

Απ: Νομίζω από τότε που το είπαμε πρώτη φορά, η ετοιμότητα και η πληρότητα του ψηφοδελτίου έχει ανεβεί παραπάνω από το 80%.

Μην μου ζητάτε ονόματα. Είναι αγένεια να τα αναφέρω εγώ. Αυτό θα το κάνει ο αρχηγός στην εκδήλωση που θα γίνει.

Ερ: Υπάρχει αδυναμία -εκτός από Μέτιο και Τοψίδη- από τους άλλους. Δεν φαίνεται να μπορούν να έχουν την ετοιμότητα να κατεβάσουν συνδυασμό. Δεν φαίνεται να συνεργάζονται  ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως δεν θα έχουν και καθόλου υποψήφιους Περιφερειάρχες;

Απ: Προβλέπω ότι θα υπάρξουν τρεις συνδυασμοί. Ακούω ότι γίνεται μια προσπάθεια  από το χώρο του ΠΑΣΟΚ να ετοιμαστεί  ένα ψηφοδέλτιο. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι οξύμωρο. Να προσπαθούν από τα τέλη Ιουνίου του 2023 να κάνουν ψηφοδέλτιο, να κάνουν επερωτήσεις στη διοίκηση ενώ διοικούν. Μαζί με τον κ. Μέτιο. Αυτή η επιλογή του συναδέλφου κ. Σιμιτσή θα στοιχίσει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Είναι προσωπική μου εκτίμηση.

Απ: Ο ΣΥΡΙΖΑ;

Απ: Έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το κάκιστο αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές θα μπει σε μια διαδικασία να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του θέματα.  Έτσι και αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύναμος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έχει τον κατάλληλο μηχανισμό.

Ερ: Οδεύουμε λοιπόν σε μάχη Μέτιου- Τοψίδη η Τοψίδη- Μέτιου;

Απ: Οδεύουμε σε μια μετωπική Τοψίδη- Μέτιου.

Ερ: Όπου εκεί ποιος κερδίζει;

Απ: Το έχω δηλώσει εδώ και πολύ καιρό και ίσως να φανώ πολύ αισιόδοξος. Εγώ πιστεύω ότι ο Τοψίδης θα κερδίσει και καθαρά και άνετα από την πρώτη Κυριακή. Καταρχήν ο κόσμος ξέρει μια διοίκηση η οποία έχει κάνει συγκεκριμένα λάθη και τα αποτελέσματα της είναι ελάχιστα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την περιοχή μας, είναι αυτό που έγινε στο έργο κατασκευής στο φράγμα του Μαρμαρά. Δε θα μιλήσω για το θέμα με την πεσμένη γέφυρα. Μιλώ για το φράγμα Μαρμαρά. Άφησε ένα τεράστιο έργο που θα κάλυπτε τις ανάγκες της περιοχής του Δυτικού Παγγαίου. Το άφησε εδώ και 4 χρόνια. Αυτό το έργο χάνεται ή τέλος πάντων καθυστερεί σε αφάνταστα μεγάλο βαθμό.

Ερ: Φταίει η διοίκηση Μέτιου γι’ αυτό;

Απ: Ποιος φταίει; Αυτός δεν διοικεί; Έκανε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση; Αυτοί εδώ οι άνθρωποι εμμένουνε στα φτηνά δελτία τύπου, στις φωτογραφήσεις, στην απουσία έργου. Νομίζω ότι θα το κρίνει ο κόσμος. Είμαι αισιόδοξος για αυτό.

Ερ: Τα υπόλοιπα θέματα της ΠΕ Καβάλας. Ο κ. Πολίτης αναφέρεται σε ασφαλτοστρώσεις, σε περιποιήσεις χώρων κοινόχρηστων.

Απ: Είναι δυνατό να μιλάμε για ασφαλτοστρώσεις σε υπάρχοντα έργα; Αυτά γινόντουσαν πάντα. Είτε με αιρετή αυτοδιοίκηση, είτε με διορισμένο νομάρχη. Δεν θα γινόταν έστω ένα έργο; Δε θα γινόταν η ασφαλτόστρωση; Δε θα γινόταν η σήμανση στο δρόμο;  Δεν θα βάζανε πινακίδες; Αυτά είναι τα έργα; Αυτά ονειρεύτηκαν για προσφορά στον τόπο; Τα παγκάκια σε ένα κοινόχρηστο χώρο και ένα δελτίο τύπου με φωτογραφία; Το οποίο σχολιάζουν ηλεκτρονικά οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αυτό είναι τοπική αυτοδιοίκηση; Αυτό είναι νομαρχιακή αυτοδιοίκηση;  Και αυτά πρέπει να γίνονται. Αλλά αυτά γινόντουσαν πάντα και θα γίνονται και στο μέλλον. Δεν αλλάζει κάτι. Το θέμα είναι να γίνονται έργα ουσίας που θα αλλάξουν την περιοχή μας. Το φράγμα του Μαρμαρά ήταν και είναι έργο ουσίας που θα διευκολύνει πάρα πολύ, τους αγρότες της περιοχής. Είναι ένα έργο αναπτυξιακό αλλά αυτό το στερούν με την ανικανότητα τους.

Ερ: Το φυσικό αέριο; Κατασκευάζετε το δίκτυο.

Απ: Το δίκτυο έπρεπε να είχε κατασκευαστεί εδώ και 4-5 χρόνια. Ποιο είναι το ποσοστό των νοικοκυριών που θα καλύψουν τις ανάγκες τους; Δε ξέρουν ακόμη το πόσοι. Μένουν ολόκληρες περιοχές εκτός. Το φυσικό αέριο πέρασε πρώτα από την Περιφέρεια μας. Το σχεδίασε όταν αναλάβαμε διοίκηση με τον Γιώργο τον Παυλίδη. Αυτό θα είχε τελειώσει εδώ και χρόνια. Δυστυχώς το έργο καθυστέρησε λόγω του θανάτου του Γιώργου Παυλίδη.

Ερ: Είστε τελικά αισιόδοξοι ότι θα πάτε πολύ καλά, η παράταξη Τοψίδη.

Απ: Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος. Βλέπω την επαφή με τον κόσμο απ’ όλη την Περιφέρεια που μετά τις βουλευτικές έχει εντατικοποιηθεί. Νομίζω ότι θα είμαστε η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας.

Προηγούμενο άρθρο

Η Θώμη Αγγέλου προετοίμασε και παρουσιάζει έκθεση αφίσας (συνέντευξη-video)

Επόμενο άρθρο

Περιμένοντας για ώρα στην επιτροπή ΚΕ.Π.Α. Καβάλας