Dark Mode Light Mode

Θα επανέλθει ο Αϊ Βασίλης στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ;

Σε εορταστικό πνεύμα Χριστουγέννων άρχισαν να εισέρχονται τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Καβάλας ύστερα από παρότρυνση της αντιδημάρχου πολιτισμού Κορίνας Χιώτη Πρασσά, μεταξύ αυτών φυσικά και η Νέα Καρβάλη όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νίκος Γκίκας. Κάθε χρόνο, ένα εορταστικό διήμερο πραγματοποιείται στη Νέα Καρβάλη και ειδικότερα στις 17 και 18 Δεκέμβρη είναι οι προγραμματισμένες για φέτος ημερομηνίες. Παραδοσιακά κάλαντα από ορχήστρες, δρώμενα και εκθετήρια συλλόγων είναι ορισμένες από τις χριστουγεννιάτικες δράσεις που εξελίσσονται στη Νέα Καρβάλη.

Το πάρκο της κοινότητας έχει μετατραπεί σε χριστουγεννιάτικη γωνιά με φωτιζόμενες παραστάσεις, με λαμπιόνια και με διακόσμηση που δημιουργεί εορταστική ατμόσφαιρα. Η λειτουργία του πάρκου θα αρχίσει τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη. Βεβαίως κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα αναβιώνουν και τα Σάγια. Το τοπικό συμβούλιο μέσω της συνεργασίας του με τη Στέγη Πολιτισμού θα προσπαθήσει να εμπλουτίσει περαιτέρω τις εορταστικές δράσεις ίσως και με την έλευση του παραδοσιακού Αϊ Βασίλη από την Καισάρεια. Μια φιγούρα που πραγματικά έχει λείψει από τους τοπικούς εορτασμούς εδώ και χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Νίκος Γκίκας προσκάλεσε το κοινό στη Νέα Καρβάλη τη βραδιά της 17ης Δεκεμβρίου όταν η Σοφία Νεοχωρήτου και ζωντανή ορχήστρα θα προσφέρουν ένα φανταστικό γλέντι.

Προηγούμενο άρθρο

Περί συνεργασία Πολιτιστικών Συλλόγων

Επόμενο άρθρο

Γιάννης Πασχαλίδης: Για την επίσκεψη Αυγενάκη, για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ