Dark Mode Light Mode

Θάσος: Τρεις λόγοι για να επισκεφτείς το σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου

Στη Θάσο, το νησί των Σειρήνων, οι επιλογές είναι τόσες όσες και τα χρώματα. Το γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο των πεύκων, το χρυσαφί της άμμου, το μπλε του ουρανού την καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Στο νησί αυτό του Βορείου Αιγαίου θα απολαύσετε τη φιλοξενία σε θαυμάσιες ξενοδοχειακές μονάδες, τις ντόπιες συνταγές στα χωριά, τις βόλτες στα μονοπάτια, το μπάνιο σας σε πανέμορφες παραλίες και δραστηριότητες που θα απογειώσουν τις διακοπές σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 3 από τους λόγους για να επισκεφτείτε τη Θάσο:

Βουτιές στη Γκιόλα – Την πιο Instagrammable φυσική πισίνα

Το Νο1 σημείο αναφοράς στο νησί αφού βραβεύτηκε ως το πιο φωτογραφημένο σημείο της Θάσου στο Instagram (κατόρθωμα ομολογουμένως δύσκολο). Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτήν τη βραχώδη λίμνη δίπλα στη θάλασσα με πλάτος 20 Χ15 μέτρα, Δάκρυ της Αφροδίτης. Πρόκειται για μια φυσική πισίνα, λαξεμένη στους θαλασσινούς βράχους που τα νερά της προσφέρουν υπέροχες χρωματικές αντιθέσεις.

Ανακαλύψτε την παράδοση

Ανάμεσα στα καταπράσινα βουνά της, απλώνονται χωριά που προσφέρουν μια γεύση από την παραδοσιακή νησιωτική ζωή. Βορειανατολικά, στα 300 μέτρα υψόμετρο, η Παναγιά είναι ένα δροσερό αντίδοτο στις υψηλές μεσημεριανές θερμοκρασίες με λιθόστρωτους δρόμους, πέτρινα κτίρια και μια κεντρική πλατεία με τρεις διαφορετικές πηγές.

Ο πολιτισμός είναι στο DNA της

Η ιστορία και ο πολιτισμός αυτού του συναρπαστικού νησιού είναι ανεξάντλητα. Με αφθονία σε ασήμι, χρυσό και μάρμαρο, η Θάσος βρέθηκε στο επίκεντρο από την αρχαιότητα ακόμα, καθώς και τον Μεσαίωνα, τους Βυζαντινούς χρόνους ενώ καταλήφθηκε και από τους Οθωμανούς.

Έτσι εκτός από ξενοδοχεία, καφέ, ταβέρνες και μπαρ, ο Λιμένας έχει επίσης πολύ έντονο το πολιτιστικό στοιχείο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο ξεδιπλώνει την ιστορία του νησιού από τον 7ο αιώνα π.Χ., όμως ακόμα και μια βόλτα στο παλιό λιμάνι θα σας δώσει μια εικόνα της θασίτικης παράδοσης.

Αξίζει να δείτε το Καλογερικό, ένα πλήρως ανακαινισμένο διώροφο κτίριο της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους που φιλοξενεί ζωγραφικές και φωτογραφικές εκθέσεις και την Ακρόπολη σε ένα οροπέδιο λίγο πάνω από τον Λιμένα.

πηγή: Newsroom

Προηγούμενο άρθρο

Οι 3 hot “προορισμοί” real estate της Μακεδονίας – Γιατί αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων

Επόμενο άρθρο

Η Ουκρανία δεν είναι ένα έθνος, είναι μια επένδυση