Dark Mode Light Mode

Θερινά σχολεία στο ΔΠΘ Καβάλας: Άρχισε το πρώτο, από τη Δευτέρα το δεύτερο

Το πρωί της Τετάρτης (26/6) στην αίθουσα Grid του πανεπιστημιακού κόμβου της Καβάλας (Δ.Π.Θ.) άρχισε να υλοποιείται ένα Θερινό Σχολείο με μακρά και θετική παράδοση.

Ξεκινά από το τμήμα Χημείας και την καθηγήτρια κ. Ελένη Αποστολίδου. Μαζί της και άλλοι καθηγητές του τμήματος. Θέμα τα φωτοβολταϊκά. Φέτος θα υπάρξει και δεύτερο, από την ερχόμενη Δευτέρα. Στην έναρξη των μαθημάτων του πρώτου Θερινού Σχολείου παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Η κ. Αποστολίδου είπε στην Πρωινή:

«Είναι το πρώτο από τα δύο για φέτος. Το συγκεκριμένο είναι η 7η συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται. Με το ίδιο θέμα, τα φωτοβολταϊκά. Τη σχετική τεχνολογία και τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Το σχολείο παρακολουθούν 20 άτομα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Οι περισσότεροι είναι υποψήφιοι διδάκτορες. Η διάρκεια του σχολείου είναι 10 μέρες. Άρα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ολοκληρώνονται όλα τα μαθήματα.

Είναι μεγάλη μας χαρά γιατί είναι ένα θέμα που θέλουν να το παρακολουθήσουν αρκετοί φοιτητές και από το εξωτερικό. Εξ αυτού του λόγου έχει αυτή τη διάρκεια των 7 ετών.

Όλα τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά. Οι καθηγητές είναι Γάλλοι αφού το σχολείο γίνεται σε συνεργασία με ερευνητικό κέντρο της Γαλλίας. Αντικείμενο του οποίου είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συνεργάζεται επίσης το πανεπιστήμιο της Λιλ. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που διοργανώνουμε ένα δεύτερο διεθνές θερινό σχολείο. Με θέμα τα υλικά φαρμακευτικών εφαρμογών.

Όπου απευθυνόμαστε πάλι στο εξωτερικό. Υπάρχουν όμως και αρκετά άτομα από το τμήμα Χημείας του πανεπιστημίου μας που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν. Το δεύτερο αυτό θερινό σχολείο ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην έναρξη θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε σαν τιμητικό πρόσωπο τον Πρόξενο του Γαλλικού ινστιτούτου. Έχει κι αυτό μια διάρκεια 10 ημερών. Σημαντικό γεγονός είναι ότι από την πρώτη του χρονιά υπάρχουν πάρα πολλοί που θέλουν να το παρακολουθήσουν. Είναι μια συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το τμήμα Χημείας. Από θα προέρχονται οι περισσότεροι εισηγητές».

Προηγούμενο άρθρο

Ο τηλεγραφητής: Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

Επόμενο άρθρο

Στην πόλη της Καβάλας οι πιο ενδιαφέρουσες νέες οικοδομικές άδειες!