Dark Mode Light Mode

Θερινό Σχολείο Τέχνης και φέτος στη Θάσο

Το 12ο Θερινό Σχολείο Τέχνης ανοίγει  και είναι έτοιμο να ταξιδέψει  μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας, την Τρίτη 2 Ιουλιου μέχρι και Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, στις Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια Θάσου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», η οργανωτική ομάδα του Θερινού Σχολείου Τέχνης, ο Κώστας Βλαστάρης και το Διοικητικό Συμβούλιο σάς προσκαλούν σε μια αξέχαστη δημιουργική εμπειρία.

Το φετινό πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι έτσι δομημένο ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να παρακολουθήσουν σχεδόν όλα τα εργαστήρια:

ΤΡΙΤΗ 2/7.

ΑΠΟΘΗΚΕΣ

9:30-10:30 Μουσική

10:30-11:30   Κουκλοθέατρο

11:30-12:30  Υφαντική στο Δάσος

12:30- 13:30 Γλυπτική

12:30-14:00 Θέατρο

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7

ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

9:00-10:00 Μουσική

10:00-2:00μμ Φτιάχνοντας τα δικά μας ρομπότ

•10:00-11:00 Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική ρομποτική , για Παιδιά Ά μέχρι και Γ δημοτικού

•11:15-12:15 Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική ρομποτική για Δημοτικού έως κ ΣΤ δημοτικού.

•12:30-1:30 Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική ρομποτική για Παιδιά Γυμνασίου.

Στις αλλαγές των τμημάτων και ανάλογα με τις συμμετοχές,τα υπόλοιπα παιδιά θα απασχολούνται  με Κουκλοθέατρο , Θέατρο , ζωγραφική.

ΠΕΜΠΤΗ 4/7

ΑΠΟΘΗΚΕΣ

9:30-10:30 Μουσική

10:30-11:30 Φτιάχνω ναυτικούς κόμπους

11:30-12:30 κουκλοθέατρο

12:30- 13:30 Γλυπτική

12:30-14:00 Θέατρο

Μονοήμερο εργαστήριο για γονείς:

“Η Παιδαγωγική των Παιχνιδιών και των Τεχνών” από τον Οικονομίδη Θοδωρή

Πέμπτη 11:30-12:30, όσο τα παιδιά απασχολούνται σε δράσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7.

ΑΠΟΘΗΚΕΣ

9:30-10:30 Μουσική

10:30-11:30 Εργαστήρι Χαρακτικής

11:30-13:30 Γλυπτική .

12:30-14:00 Θέατρο

Καθε μέρα 7:00μμ-9:00μμ : Σκάκι

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/7

ΑΠΟΘΗΚΕΣ

Από τις 7:00μμ θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και η τελετή λήξης του σχολείου.

8:30μμ Παρουσίαση του βιβλίου της Ηρώς  Θεοδωροπούλου «Το αόρατο άλογο» από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές

9:00μμ Θεατρική παράσταση :Ο μύθος της Ευρώπης και του Θάσου σε διδασκαλία σκηνοθεσία και μουσική επένδυση, Θοδωρή Οικονομίδη.

Το 12ο Θερινό Σχολείο Τέχνης υλοποιεί εβδομαδιαία εργαστήρια για παιδιά , τα οποία έχουν ως επίκεντρο την εξερεύνηση του εαυτού μέσω της τέχνης, της καλλιτεχνικής έκφρασης και της δημιουργίας. Οι επιμορφωτές είναι εθελοντές ( εκτός  από το θεατρικό εργαστήρι με τον Οικονομίδη Θοδωρή που χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΠΟΑ )και τα εργαστήρια δωρεάν.

Επιμορφωτες:

Μουσική: Ζαγοριανός Άγγελος

Γλυπτική: Λόβουλος Κώστας

Κουκλοθέατρο: Καλαϊτζίδης Ιορδάνης

Θέατρο: Οικονομίδης Θοδωρής

Εκπαιδευτική ρομποτική: Sparmatseto Robotic steam

Χαρακτική: Χατζηγιάννη Μαριέλπη

Ναυτικούς κόμπους: Χατζής Γιώργος

Υφαντική: Καρβουνιάρη Γιώτα

Σκάκι: Θεοδωρίδης Μιχάλης, Ζαγοριανος Άγγελος, Καρτάλης Αγγελος

Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ.

Αιτήσεις συμμετοχής στο 6987013085 Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται και την ημέρα έναρξης τη Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 στις 09:00 στις Αποθήκες των Μεταλλείων.


Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του Θοδωρή Οικονομίδη, πραγματεύεται το μυθολογικό επεισόδιο της ονοματοδοσίας της ηπείρου μας.

Ο Δίας, μεταμορφωμένος σε ταύρο, ερωτεύεται την Ευρώπη, την όμορφη κόρη του Αγήνορα, βασιλιά της Καρχηδόνας (Βόρεια Αφρική) και την απαγάγει, μεταφέροντάς την στην Κρήτη.Τα αδέλφια της Κάδμος, Κύλικας, Φοίνικας και Θάσος, την αναζητούν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στον τόπου που ο καθένας εγκαταλείπει την αναζήτηση, δημιουργεί ένα βασίλειο. Αυτή η πράξη της αρπαγής της όμορφης κόρης από τον Δία και το πέρασμά τους προς τα βόρεια της Μεσογείου ήταν η αρχή ενός μεγάλου κύκλου γεγονότων, ο οποίος περιλαμβάνει τη δημιουργία των βασιλείων της Φοινίκης, της Κιλικίας, της Θάσου και της Θήβας, τα οποία αποτέλεσαν τη ρίζα του ελληνικού και αργότερα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ένας υπέροχος μυθολογικός κόσμος όπου τα παιδιά ψυχαγωγούνται και διασκεδάζουν μαθαίνοντας, μέσα από την πρωτότυπη παιδαγωγική μέθοδο Παιδαγωγική των Παιχνιδιών και των Τεχνών. Τα παιδιά εργάζονται σε ένα περιβάλλον με πολύ παιχνίδι, ζωντανή μουσική, μάσκες, κούκλες, χρώματα και ιδέες, όπου καλλιεργείται η φαντασία, η συνεργασία, η ελεύθερη έκφραση, η ποιοτική δημιουργία και η συνύπαρξη.

Πρώτη συνάντηση Δευτέρα 1/7 στις 10:30 στις Αποθήκες Μεταλλείων. Τα παιδιά που συμμετέχουν θα προετοιμάσουν μετά από πρόβες- μαθήματα πέντε ημερών την παράσταση και θα την παρουσιάσουν στο κοινό.

Έτσι δημιουργούμε μια μοναδική και ιδανική παιδαγωγική συνθήκη, όπου τα παιδιά μας μέσα από το παιχνίδι τις τέχνες, την ποίηση και τη μουσική, καλλιεργούνται  αλλά διδάσκουν ψυχαγωγούν τους συντοπίτες τους μέσα από το έργο που παρουσιάζουν.

Το έμμετρο κείμενο, η μουσική και η διδασκαλία του έργου είναι του Θ. Οικονομίδη. Φέτος η δράση λαμβάνει χώρα στις Αποθήκες Μεταλλείων από Δευτέρα 1/7 στις 10:30  με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων “Το Κάστρο” που  χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για την δράση  αυτή και θα παρουσιαστεί στην τελετή λήξης του 12ου  Θερινού Σχολείου Τέχνης στις 6/7/24.

Σύντομο Βιογραφικό Θοδωρή Οικονομίδη με καταγωγή από την Καλλιράχη Θάσου.

Απόφοιτος της Κρατικής Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Σπούδασε Θέατρο,  Σκηνοθεσία, Μουσική, Κίνηση, Φωνητική- Ορθοφωνία. Ειδίκευση στο Θέατρο Μάσκας, το Σωματικό και Ποιητικό Θέατρο.  Έχει σκηνοθετήσει και γράψει μουσική για 12 έργα. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 53 θεατρικές παραστάσεις στο Κ.Θ.Β.Ε., στο  Εθνικό (Πειραματική Σκηνή), και το ελεύθερο θέατρο.

Βραβείο UNESCO για την προσφορά του έργου του Ερωφίλη project στην διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας (2018). Βραβείο Μερκούρη καλλιτεχνική προσφορά του έργου της ομάδας του στην περιφέρεια (2007).

Συνεργάτης των Ευρωπαϊκών Σχολείων Βρυξελλών: Ecole Europeenne Bruxelles – Ixelles και Schole European De Bruxelles I – Berkendael με το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΉ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

ΑΜΕΑ: Χωρίς ράμπα το πλοίο στο δρομολόγιο «Καβάλα – Θάσος» (video)

Επόμενο άρθρο

Στην Καβάλα και έξω από το λιμάνι το εντυπωσιακό Voyager Of The Seas (φωτογραφίες)