Dark Mode Light Mode

Θετικό το πρόσημο της φετινής σεζόν στη Θάσο: Οι Ευρωπαίοι κάνουν ήδη κρατήσεις για το 2025!

Καλή τουριστική χρονιά, με θετικό πρόσημο είναι η… γεύση της θερινής τουριστικής σεζόν του 2024 για τη Θάσο. Όπως επεσήμανε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης «η φετινή τουριστική σεζόν χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη όσον αφορά τις τουριστικές ροές, ήρθε δηλαδή περισσότερος κόσμος στο νησί.

Τώρα αν είναι καλύτερη από άποψη άλλων παραμέτρων που πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση, όπως πόσες ημέρες έμειναν στο νησί, πόσο ξόδεψαν δηλαδή πόσο ήταν το ημερήσιο έσοδο τότε ίσως το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό».

Ιούλιο και Αύγουστο… βούλιαξε από κόσμο το νησί

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος ξενοδόχων Θάσου «είναι θετικό το πρόσημο όσον αφορά τις τουριστικές ροές. Τον Αύγουστο είδαμε ότι πέρασαν 10% περισσότεροι τουρίστες από ό,τι το 2019 που ήταν και η πιο καλή χρονιά.

Βλέπουμε ότι οι ροές αυξάνονται και παρουσιάζονται κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τα ξενοδοχεία στη Θάσο είχαν καλές πληρότητες. Γενικά υπάρχει η τάση να έρχονται περισσότεροι, να ξοδεύουν λιγότερα και να μένουν λιγότερες ημέρες.

Αλλά πιστεύω ότι η εξίσωση είναι θετική σε σχέση με το 2019. Αλλά δεν είναι τόσο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα όσο το απόλυτο νούμερο των επισκεπτών». Αξίζει να επισημανθεί πως φέτος το νησί επέλεξαν για τις διακοπές τους, την υψηλή σεζόν, Βορειοελλαδίτες και κυρίως Θεσσαλονικείς.

Όπως ανέφερε ο κ. Παρασχούδη «ο Έλληνας επισκέπτης θα βρει αυτό που ψάχνει στη Θάσο. Φέτος είχαμε περισσότερους Έλληνες επισκέπτες απ΄ ό,τι άλλες χρονιές, γιατί καθυστέρησαν λίγο οι Βαλκάνιοι να κάνουν τις κρατήσεις τους κι αυτό έδωσε περιθώριο στους Έλληνες να βρούνε καταλύματα για την υψηλή σεζόν που κι εδώ πάντα είναι η δυσκολία τους. Γιατί οι Έλληνες συνήθως αναζητούν κάτι την υψηλή σεζόν κι όχι τις υπόλοιπες ημέρες».

Συνεχίζεται το καλοκαίρι στο νησί

Αυτή τη στιγμή όσον αφορά την τουριστική κίνηση στο νησί ο κ. Παρασχούδης λέει πως «ο Σεπτέμβρης είναι καλός και θα είναι καλύτερος και από άλλες χρονιές. Μέχρι τις 15-20 Σεπτεμβρίου η πληρότητα που έχουν τα ξενοδοχεία του νησιού είναι της τάξης του 75%-80%.

Είναι αρκετά καλή η κίνηση αυτή τη στιγμή. Βέβαια, μετά από αυτές τις ημερομηνίες έχουμε μείωση αυτής της κίνησης και μας μένουν οι λίγοι Δυτικοευρωπαίοι οι οποίοι επισκέπτονται τη Θάσο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου».

Οι Ευρωπαίοι ήδη κάνουν κρατήσεις για το 2025

«Ήδη από την άνοιξη του 2024 έχουν διαμορφωθεί τα τουριστικά πακέτα του 2025. Ήδη τα τουριστικά πακέτα σε ευρωπαϊκές αγορές πωλούνται αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν άνθρωποι που ήδη έχουν αγοράσει τις διακοπές τους για το καλοκαίρι του 2025. Ήδη στα ξενοδοχεία μας έχει ξεκινήσει η διαδικασία των κρατήσεων», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης.

πηγή: thesseconomy.gr

Προηγούμενο άρθρο

Αιτήσεις για κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Αναστασία Μιρλή: «Στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναβρεί την ισορροπία του»