Dark Mode Light Mode

Θετικός απολογισμός για τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων- Συνέντευξη Ιωσήφ Κωταϊδη

Γενική συνέλευση και εκλογές έκανε προχθές το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων. Δεν είναι παλιός. Είναι σχετικά καινούργιος αλλά δυνατός. Δραστήριος. Αυτή η θετική πορεία του θα επιδιωχθεί να συνεχιστεί. Συζητήσαμε με τον Ιωσήφ Κωταϊδη, μέλος του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου (η συζήτηση μαζί του έγινε πριν την εκλογή νέας διοίκησης)

Η συνέντευξη

Ερ: Ας κάνουμε έναν απολογισμό για την προηγούμενη τριετία.

Απ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων δραστηριοποιήθηκε έντονα και ασχολήθηκε με αρκετά θέματα τα προηγούμενα τρία χρόνια. Οργανώσαμε διάφορα σεμινάρια (ΚΑΡΠΑ, πρώτων βοηθειών, Ευρωπαϊκά προγράμματα κτλ.) για τα μέλη μας και γενικότερα προσπαθήσαμε –και πετύχαμε- να φέρουμε κόσμο από τις γύρω περιοχές προκειμένου να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία. Καταφέραμε να καθιερώσουμε τρεις ετήσιες δράσεις- εκδηλώσεις: το «Μουσικό Σταυροδρόμι» το καλοκαίρι, μια Χριστουγεννιάτικη δράση-γιορτή στην πλατεία των Κρηνίδων, καθώς και το Φεστιβάλ Καντίνας. Αυτές οι δράσεις καθιερώθηκαν και τόνωσαν την ενέργεια των επαγγελματιών της περιοχής. Ενεργοποιήσαμε επίσης ακόμη περισσότερα μέλη, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση τους το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η ανταπόκριση που λαμβάνουμε από τους ίδιους χαρακτηρίζεται θετική και ικανοποιητική. Όπως είναι λογικό, στην αρχή υπήρξε κάποια δυσπιστία, όμως η προσπάθεια μας αναγνωρίστηκε και πλέον μας ζητείται να τη συνεχίσουμε ακόμη πιο ενεργά.

Ερ: Πώς κύλησε το πρόσφατο καλοκαίρι; Επωφελήθηκαν τουριστικά οι Κρηνίδες;

Απ: Θεωρώ πως ναι. Τόσο τα μέλη μας όσο και οι επαγγελματίες της περιοχής εντόπισαν μια διαφορά στην κίνηση μέσα στο χωριό κατά τη θερινή περίοδο.

Ερ: Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Απ: Η προσπάθεια μας πρέπει να ενισχυθεί και να συνεχιστεί. Οι δράσεις μας πρέπει να καθιερωθούν και επίσης στοχεύσουμε στο να αυξήσουμε τα επιμορφωτικά σεμινάρια και τις ενημερωτικές ημερίδες προς τα μέλη του συλλόγου. Αυτή είναι η στόχευση μας για την επόμενη περίοδο, με την ταυτόχρονη ενίσχυση του συλλόγου από επιπλέον εγγραφές μελών. Η συλλογικότητα είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό, τόσο για τον σύλλογο εσωτερικά, όσο και για την τοπική κοινωνία συνολικότερα.

Ερ: Ποιοι στάθηκαν στο πλευρό σας και σας βοήθησαν σ’ αυτήν την προσπάθεια;

Απ: Ο Δήμος, το Επιμελητήριο, η ΠΕ Καβάλας υπήρξαν αρωγοί στην προσπάθεια. Υπάρχει χώρος και προοπτική για ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία. Το πρόβλημα που εντοπίζουμε βρίσκεται στις υποδομές, και προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουμε τον Δήμο και την Περιφέρεια. Συζητούμε μαζί τους για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές στην περιοχή, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία.

Προηγούμενο άρθρο

Γιώργος Βαφείδης για το Επιμελητήριο: «Να είναι πολιτισμένη η προεκλογική συζήτηση»

Επόμενο άρθρο

Η απάντηση στην ερώτηση της Ε. Δρακονάκη για τη μετακόμιση της ΥΔΟΜ Καβάλας