Dark Mode Light Mode

Θετικός σε RSV και στρεπτόκοκκο ο 4χρονος από τη Θάσο που πέθανε στο Ιπποκράτειο

Φωτογραφία αρχείου

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes)», αναφέρει το νοσοκομείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον θάνατο του αγοριού.

Το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου οι γονείς του παιδιού το μετέφεραν στο κέντρο υγείας Πρίνου, με «κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.  Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης του παιδιού, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Ωστόσο, «λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια», αποφασίστηκε να διασωληνωθεί το αγόρι και να μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου το παιδί εισήχθη «σε πολύ βαριά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Franco «Bifo» Berardi: «Θα δούμε-θα πάρουμε μέρος στην οριστική κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομικής τάξης»

Επόμενο άρθρο

Καλές δουλειές στο Cityζεν που πραγματοποίησε τα εγκαίνια του και περιμένει τους Καβαλιώτες (φωτογραφίες)