Dark Mode Light Mode

Θλιβερή εξαίρεση το αεροδρόμιο της Καβάλας

φωτογραφία αρχείου

Πολύ σημαντική αύξηση στην κίνηση πτήσεων και επιβατών, για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, παρουσιάζουν, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα, τα 14 αεροδρόμια της Fraport στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στο διάστημα Ιανουαρίου –  Ιουνίου του 2024 τα αεροδρόμια της Fraport Greece, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, σημείωσαν αύξηση 7,8% σε διακίνηση επιβατών και 6,8% σε αριθμό πτήσεων.

Σε αριθμούς οι επιβάτες ξεπέρασαν τα 12,7 εκατομμύρια και οι πτήσεις τις 102 χιλιάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Σάμου σημείωσαν για τον Ιούνιο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, αύξηση επιβατών 23,4% και 11,5% αντιστοίχως.

Στον αντίποδα, θλιβερή παραφωνία και εξαίρεση αποτελεί το αεροδρόμιο της Καβάλας, (το μοναδικό από τα 14), που όχι μόνον δεν παρουσίασε αύξηση στην κίνηση επιβατών και πτήσεων αλλά αντιθέτως σημείωσε σημαντική μείωση της τάξεως του 7,4% καθώς τον φετινό Ιούνιο διακινήθηκαν 3.957 λιγότεροι επιβάτες από τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Είναι φανερό ότι μεγάλο ρόλο σ’ αυτά τα αποτελέσματα παίζει η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Καβάλας και την πόλη ως προορισμό η Aegean καθώς επίσης και η αδυναμία των τοπικών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων να βρουν λύσεις στο πρόβλημα με την δραστηριοποίηση ανταγωνιστή στις εσωτερικές γραμμές.

Προηγούμενο άρθρο

Δικαστικές αποφάσεις υπέρ της εταιρίας LURIBAY BUSINESS Inc, ιδιοκτήτριας των σταφυλιών PRISTINE

Επόμενο άρθρο

Συγχαρητήριο Μήνυμα για τους Επιτυχόντες του ΓΕΛ Ελευθερούπολης