Λίγα 24ωρα πριν τις Ευρωεκλογές, όπου ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, παραχώρησε μια διαφορετική συνέντευξη στους 93,7 και στους Νίκο Γενικόπουλο και Τάσο Πατσίδη.
Μίλησε περισσότερο για τον αθλητισμό, για τον ΑΟΚ, την ποδοσφαιρική του πορεία. Τα χρόνια που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Θυμήθηκε παράγοντες και προπονητές που τον βοήθησαν σε χρόνια δύσκολα.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Ερ: Να θυμηθούμε τα χρόνια του ΑΟΚ, τότε που ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ήταν ταλέντο…
Απ: Ξεκίνησα από τη Δόξα Λυδίας. Παίζαμε τότε σ’ ένα πολύ ωραίο γήπεδο. Φανταστικά χρόνια στη Λυδία. Μετά συνέχισα στον ΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετά παιδιά τότε στον ΑΟΚ. Είχαμε κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας με τη Μεικτή της Καβάλας.
Ήταν ο Γρηγόρης Μαχαιρίδης προπονητής και μας πήραν στον ΑΟΚ ο κ. Καλένης και ο κ. Παπαδόπουλος. Πάνω από 10 παιδιά. Προπονητής ήταν ο Γιώργος Τάτσης. Δε γίναμε επαγγελματίες από την αρχή. Αυτό έγινε μετά από 5-6 μήνες.
Κάποια παιδιά έγιναν πιο νωρίς. Μετά αμέσως ο Δήμος Φιλιππίδης, ο Θεοφάνης όπου μ’ αυτόν έγινα επαγγελματίας και στη συνέχεια Φοιρός και Μπατάκης. Με τον Φραγκόπουλο πρόεδρο και ο Λάκης Πέτσας γενικός αρχηγός. Ακόμη ο Πάκης Γκοράνης.
Πηγαίναμε όλοι εκεί στο Πρακτορείο Προ-Πο του Γκοράνη. Ήταν σημείο συνάντησης αφού ήταν κοντά και τα ΚΤΕΛ. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που αγαπούσε παθολογικά τον ΑΟΚ. Αγαπούσε όλα τα νέα παιδιά της ομάδας. Τον είχαμε σαν πατέρα μας. Από τον ΑΟΚ ήρθε και η πρώτη μου μεγάλη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.
Ερ: Μεγάλη εμπειρία το γεγονός ότι αγωνίστηκες σε ομάδες του εξωτερικού.
Απ: Κάθε χώρα έχει και τη δική της φιλοσοφία. Στη Λέστερ πήγα σε ηλικία 26-27 ετών, ήμασταν τρία, τέσσερα παιδιά που είχαμε φύγει που εγκρίθηκε η υπόθεση Μπόσμαν. Στη Λέστερ υπήρχε μια Ελληνική σημαία, όπως πάντοτε και στη Μπολόνια. Οι Έλληνες είμαστε παντού. Στο τελευταίο χωριό να πάμε, θα βρούμε κάποιον Έλληνα. Δεν υπάρχει περίπτωση.
Ερ: Μετά είχαμε το 2004;
Απ:Ήταν μια απίστευτη χρονιά για όλους τους Έλληνες. Είχαμε και την Ολυμπιάδα. Δώσαμε μια μεγάλη ώθηση με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όταν μετά ακριβώς διοργανώσαμε και τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Ερ: Ποια ομάδα δίνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έρχεται σε λίγες ημέρες;
Απ: Κάθε τέσσερα χρόνια λέω πάντα την Αγγλία και δεν το παίρνει ποτέ. Φανταστείτε ότι η Αγγλία δεν έχει Ευρωπαϊκό Κύπελλο και έχει η Ελλάδα.
Ερ:Έχουν ομοιότητες η πολιτική και ο αθλητισμός;
Απ: Ομοιότητες έχουν όλα τα πράγματα στη ζωή. Ο αθλητισμός όμως έχει κάποια πράγματα που ίσως να μην τα έχει η πολιτική. Στον αθλητισμό ο κάθε αθλητής μαθαίνει την πειθαρχία, μαθαίνει να έχει ένα πρόγραμμα.
Αυτά μπορεί να τα μεταδώσει στην πολιτική και στην κοινωνία. Ο αθλητισμός είναι μεγάλο σχολείο. Ο δικός μας ρόλος είναι να ωθούμε τα νέα παιδιά στον αθλητισμό.
Ερ: Τον Ζαγοράκη ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν έναν επιτυχημένο αθλητή και ας έχει περάσει τόσος καιρός και ας έχει γίνει Ευρωβουλευτής.
Απ: Αυτό είναι η ευχαρίστηση μας. Είναι μια ηθική ικανοποίηση. Η Καβάλα, η Δράμα είναι η πατρίδα μου, συναναστρέφομαι με ανθρώπους που έχω μεγαλώσει μαζί τους, έκανα τα πρώτα μου βήματα μετά την εφηβεία.
Αυτό όμως το συναντάμε σ’ όλη την Ελλάδα, όλα τα παιδιά που κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό. Μας δίνει περισσότερη αξία σε μας. Μας αντιμετωπίζουν με μεγάλη αγάπη και είναι μεγάλη τιμή για μας.
Ερ: Πρόσφατα είδαμε ανθρώπους, φίλους από την Καβάλα στην παρουσίαση του βιβλίου σου, στη Θεσσαλονίκη. Ήταν για σένα κάτι το σημαντικό.
Απ: Όχι μόνο σημαντικό. Ήταν τιμητικό για μένα. Ήταν δίπλα μου ο Λάκης Χατζηαποστολίδης που μπορεί να μην παίξαμε μαζί αλλά όταν πήγα στην Καβάλα, ήμασταν μαζί στην προετοιμασία στα Λουτρά των Ελευθερών.
Επίσης ο Ανδρέας Λαφτσής. Ήταν άτομα που με αγαπάνε και τους αγαπώ και τους ευχαριστώ όλους που ήρθαν σε μια στιγμή πολύ ιδιαίτερη για μένα. Ξεκίνησα με αυτούς τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή θα παρουσιαστεί το βιβλίο και στην Καβάλα. Αυτό εννοείται.
Ερ: Τώρα έχεις κάνει πολλά χιλιόμετρα με τις Ευρωεκλογές.
Απ: Κοιτάξτε αυτό μου αρέσει και εκτός πολιτικής. Μου αρέσει είτε μόνος, είτε με την οικογένεια μου, να συναναστρέφομαι με κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω, να είμαι κοντά στον κόσμο. Να συζητάω για τα προβλήματα, για τον αθλητισμό, για τα ωραία θέματα.
Στις εκλογές πρέπει να πας παντού σε 1-2 μήνες. Δε γίνεται να πας παντού. Η Ελλάδα είναι μεγάλη τελικά. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να δοκιμάσει οτιδήποτε θέλει. Δεν κατηγορώ τίποτα. Είναι εμπειρίες ζωής. Οπότε και ένας αθλητής μπορεί να ασχοληθεί με την πολιτική, να πάει στο Survivor, να πάει σε ένα παιχνίδι.