Dark Mode Light Mode

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Η προσπάθεια μας σε σχέση με τον ΟΛΚ συνεχίζεται…

Η συνάντηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και δεν πήγε καλά. Ομοσπονδία και ΟΛΚ δεν συμφώνησαν στο βασικό.

Τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων παραμένουν στο ύψος της απόφασης του Οργανισμού. Το παράπονο διατυπώθηκε ήδη από την Ομοσπονδία. Μαζί με κριτική προς τον Οργανισμό. Στην Πρωινή μίλησε ο κ. Θόδωρος Χατζηχρήστος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η συνέντευξη

Ερ: Επισκεφθήκατε τον ΟΛΚ. Ζητήσατε να μην αυξηθούν τα τέλη χρήσης τραπεζοκαθισμάτων στις χερσαίες ζώνες των λιμανιών, Καβάλας και Κεραμωτής. Τι σας απάντησαν;

Απ: Ήταν άκαρπη η συζήτηση. Επικαλέστηκε ο διευθύνων σύμβουλος, κάτι το οποίο το τόνιζε συνεχώς, ότι ο Οργανισμός είναι μια ανώνυμη εταιρία και δεν είναι όπως είναι ο Δήμος. Κοιτάνε τα έσοδα τους και τα κέρδη τους, οπότε για αυτούς τους λόγους έπρεπε να γίνει αυτή η αύξηση.

Ερ: Ισχυρίζονται ότι δεν είναι αύξηση αλλά επαναφορά στα τέλη του 2007.

Απ: Η επαναφορά μπορεί να φαίνεται ως επαναφορά στην τιμή του τετραγωνικού μέτρου. Εμείς ζητήσαμε να μας δοθούν τα έσοδα από τα τραπεζοκαθίσματα του τότε με το σήμερα. Σήμερα που έχουν πολλαπλασιαστεί τα μέτρα και είναι πολύ περισσότερα αυτά που εισπράττει ο οργανισμός. Θεωρούμε ότι σήμερα κερδίζει πολλά περισσότερα από τότε, παρόλο που είχε μειωθεί τότε η τιμή του τετραγωνικού μέτρου.

Ερ: Αυτά τα χρήματα φαίνονται στο λιμάνι; Αξιοποιούνται; Το θίξατε αυτό το θέμα στη συζήτηση;

Απ: Αυτό ήταν το δεύτερο θέμα που θίξαμε στη συζήτηση. Δηλαδή την κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια που διευθύνει ο ΟΛΚ. Για αυτό το λόγο ήμασταν μαζί επαγγελματίες από την Κεραμωτή, από τη Νέα Πέραμο και από την Καβάλα. Να θίξουμε θέματα που έχουν τα λιμάνια τους και να πάρουμε απαντήσεις είτε για το αν είναι κάτι προγραμματισμένο, είτε για την κατάσταση που επικρατεί τώρα. Μας είπε ο κ. Βλάχος ότι ανέλαβε εδώ και 13 μήνες και προσπάθησε να επιλύσει προβλήματα σε πολλά θέματα. Παρόλα αυτά αναγνώρισε τα προβλήματα που του θέσαμε. Στην πραγματικότητα δεν είχαμε κάποια δέσμευση από αυτόν ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε αλλαγές ή κάτι άλλο.

Ερ: Δεν πήγε καλά η συνάντηση…

Απ: Δεν πήγε καλά η συνάντηση γιατί δε δικαιώθηκαν τα αιτήματα μας. Μείναμε σε προσπάθειες οι οποίες γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Εμάς βέβαια μας απασχολεί το αποτέλεσμα.

Ερ: Μάλλον έχετε γενικότερα παράπονα από τον ΟΛΚ. Δεν είναι που αυξάνει τα τέλη, δε βοηθάει κιόλας. Αυτό είπατε και λέτε.

Απ: Από τη στιγμή που διαχειρίζεσαι ένα χώρο που είναι μέρος της περιοχής μας και είναι η αιχμή του δόρατος, το καλύτερο μέρος, θα πρέπει να είναι έτσι ώστε να προσελκύσει κόσμο, να είναι όμορφο, να είναι αυτό που θα βοηθήσει στην καθημερινότητα της ζωής μας. Εντάξει είναι ανώνυμη εταιρεία αλλά εμείς ζούμε εδώ πέρα, εμείς είμαστε κάθε μέρα στο λιμάνι και για αυτό θα πρέπει, έστω και αργά, να ξαναβρεί ένα ρόλο στην κοινωνία της Καβάλας ο οργανισμός. Να καταλάβει και τη δική μας θέση.

Ερ: Βλέπετε τη διαφορά, άλλο αυτοδιοίκηση, άλλο ΟΛΚ και ΤΑΙΠΕΔ…

Απ: Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τον Δήμαρχο εμείς τον ψηφίζουμε, τον επιλέγουμε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε τον ΟΛΚ. Δηλαδή τη διοίκηση του. Δεν έχουμε την ευθύνη στον ΟΛΚ. Ενδεχομένως να ήταν καλύτερα αν επιλέγαμε, αν ψηφίζαμε τη διοίκηση του οργανισμού. Δεν πρόκειται όμως να γίνει κάτι τέτοιο.

Προηγούμενο άρθρο

Σύλλογος επαγγελματιών Νέας Περάμου με προτάσεις και ιδέες! (συνέντευξη)

Επόμενο άρθρο

Κανένα θετικό περιστατικό στα 111 τεστ του ΕΟΔΥ