Τις απόψεις της παράταξης «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων» τις πληροφορηθήκαμε προ ημερών με την ανακοίνωση προτροπή μη συμμετοχής στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Στη συνέντευξη του ο Θόδωρος Κοντογεωργίου (εκπρόσωπος αυτής) μίλησε πιο αναλυτικά.
Η συνέντευξη
Ερ: Πόσο έχουν δυσκολέψει οι όροι για να συμμετέχει κάποιος στις εκλογές των Επιμελητηρίων;
Απ: Οι όροι έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ. Έχει αυξηθεί ο ελάχιστος αριθμός των υποψηφίων που χρειάζεται ένα ψηφοδέλτιο για να θεωρηθεί ψηφοδέλτιο και να κατέβει στις εκλογές και βέβαια υπάρχουν οι οικονομικοί όροι και η προϋπόθεση του 30% γυναικών απ’ όλα τα τμήματα. Είναι δύσκολοι όροι.
Ερ: Εσείς κάνατε προσπάθεια;
Απ: Εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια. Βέβαια κάποιος καταλήγει σε μια απόφαση, αφού πρώτα δει τα δεδομένα… Είδαμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Το καλύτερο για μας θα ήταν να εκλέξουμε κάποιους εκπροσώπους στο νέο δ.σ. Δεν το οριοθετώ αφού δεν έχει κανένα νόημα. Δεν το υποτιμάμε βέβαια. Μέσα από το συμβούλιο μπορείς να παρακολουθείς τις εξελίξεις και να ενημερώνεις πιο άμεσα τους συναδέλφους. Αυτούς που ενδιαφερόμαστε εμείς. Τους μικρούς και τους αυτοαπασχολούμενους. Αυτό με μια μεγαλύτερη δυσκολία μπορείς να το κάνεις και να μην είσαι μέσα στη διοίκηση. Δεν υπάρχει η αμεσότητα, η ταχύτητα που θα μπορούσες να ενημερωθείς και να μπορέσεις να εκτιμήσεις κάτι και να τοποθετηθείς κλπ.
Στην ουσία με την ανακοίνωση μας λέμε στους συναδέλφους επαγγελματίες, μικροεπαγγελματίες και αυτό είναι κοινή συνείδηση, δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς μόνο, ότι το Επιμελητήριο ποτέ δεν τους βοήθησε. Αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Ενώ πληρώνουν το Επιμελητήριο. Είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουνε Επιμελητήριο. Αν δεν πληρώνουνε Επιμελητήριο, μαζεύονται χρέη. Και από αυτήν την πλευρά μαζεύονται χρέη στους μικροεπαγγελματίες γιατί έτσι και αλλιώς με το φορολογικό, με χίλιους δυο λόγους και αιτίες πάλι συγκεντρώνονται χρέη. Επομένως αυτό που λέμε είναι ότι και οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι προέρχονται από ένα χώρο, που είναι της ΝΔ, και ο κ. Παναγιωτίδης και ο κ. Σαρρής. Κατά τη δικιά μας εκτίμηση καρέκλες έχουν να μοιράσουν. Δεν υπάρχουν διαφορές στην αντίληψη. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση. Οπότε αυτό είναι κάτι που δεν αγγίζει, δεν ενδιαφέρει ένα μικροεπαγγελματία. Δεν έχει όφελος, δεν έχει κέρδος, δεν αξίζει τον κόπο να πάει κάποιος να ψηφίσει.