Dark Mode Light Mode

Θόδωρος Μαρκόπουλος περί συνεδριάσεων και αποχωρήσεων

Με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Χθες το πρωί μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής και για τη συνεδρίαση ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Σχολιάζοντας το περιεχόμενο των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (και της Τετάρτης και τις προηγούμενες συνεδριάσεις) αναφέρθηκε σε μία διαρκή προσπάθεια της διοίκησης θέματα ουσίας να μην συζητιούνται. Στις συνεδριάσεις το περιφερειακό συμβούλιο -είπε ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος- πρέπει να ασχολείται με θέματα που αφορούν την κοινωνία.

Κι αυτό –παρατήρησε- δεν συμβαίνει. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης –είπε- θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη αποσύρθηκαν και δεν συζητήθηκαν χωρίς λόγο ενώ για άλλα δεν υπήρχαν εισηγητές. Περιέγραψε με λίγα λόγια μία κατάσταση απαξίωσης. Η παράταξη από την οποία προέρχεται Περιφερειακή Σύνθεση ζητά οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνονται και δια ζώσης.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η δήλωση του Θόδωρου Μαρκόπουλου για την πιο πρόσφατη αποχώρηση από την παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση της περιφερειακής συμβούλου Θάσου κ. Πολυμέρου.

Για το θέμα που γενικότερα ανακύπτει, καθώς έχουν αποχωρήσει και άλλοι σύμβουλοι της ίδιας παράταξης, ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος είπε:

«Είναι γεγονός ότι η Περιφερειακή Σύνθεση σε επίπεδο συμβούλων δέχεται πιέσεις. Οι πιέσεις αυτές δεν είναι μόνο στην Περιφερειακή Σύνθεση. Είναι σε όλες τις ανεξάρτητες παρατάξεις σε όλες τις Περιφέρειες. Διαδραματίζεται αυτό το σενάριο. Η εκάστοτε διοίκηση έχοντας πολλές έμμισθες θέσεις μπορεί να πιέσει πολλούς συμβούλους.

Κάποιοι εξ αυτών- πολλοί εξ αυτών στις ανεξάρτητες παρατάξεις κτλ- έχουν τη διάθεση να εξαργυρώσουν την έδρα τους ίσως και τη συνείδηση τους με κάποιο αντάλλαγμα. Είναι ξεκάθαρο και απλό. Να σας πω και κάτι ακόμη. Την πολιτική εξήγηση του θέματος.

Προχθές είδαμε στην εφημερίδα Μακεδονία μια δημοσκόπηση. Για τον Τζιτζικώστα θέλει το 70% των πολιτών να επανεκλεγεί. Αυτόν της Ηπείρου θέλει το 53% να επανεκλεγεί. Στην Περιφέρεια ΑΜΘ θέλει επανεκλογή του Περιφερειάρχη ποσοστό 23 ή 26%.

Ότι και να γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από τη στιγμή που στην κοινωνία καταγράφεται – και δεν καταγράφεται από μας- η διάθεση να υπάρχει μια σκωπτική, μία κριτική, μία προβληματική τοποθέτηση απέναντι στη διοίκηση, τότε μη φοβάστε. Υπάρχει ζωτικός πολιτικός χώρος για να λειτουργεί μια μεγάλη ανεξάρτητη παράταξη. Όπως η δική μας. Ακόμη κι αν έχουμε ως τώρα 5 απώλειες.

Πιστεύω ότι αυτές είναι όλες και δεν θα έχουμε άλλες. 5 αποχωρήσεις που έχουν τη διάθεση ή είχαν τη διάθεση όπως σας είπα, να εξαργυρώσουν την έδρα στην οποία εξελέγησαν ίσως και τη συνείδηση τους με κάποια ανταλλάγματα. Η τοποθέτηση που κάνω είναι πολιτική. Αναφέρομαι στην πολιτική πλευρά των ανθρώπων. Δεν τους κρίνω ως πρόσωπα, ούτε ασχολούμαι με την προσωπική τους ζωή ή με τις άλλες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Μιλώ πολιτικά. Σε λίγο καιρό θα δούμε τη διανομή των οφικίων και μισθών. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια κατάσταση στην οποία θα είναι πρόσωπα και το τι έχουν πει, τι θέσεις έχουν καταλάβει. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα».

Προηγούμενο άρθρο

Ο ΑΟΚ περιμένει απόφαση κι αλλάζει τη σύνθεση του μετοχικού του κεφαλαίου

Επόμενο άρθρο

«Το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής έγινε… μαραθώνιος»