Dark Mode Light Mode
Καθαρισμός Κράνους Μηχανής: Ένας Πλήρης Οδηγός
Τι Πρέπει να Κάνεις Πριν την Πώληση ή Ενοικίαση του ακινήτου σου
3 είδη μονώσεων ταρατσών

Τι Πρέπει να Κάνεις Πριν την Πώληση ή Ενοικίαση του ακινήτου σου

Σε περίπτωση που έχετε ένα ακίνητο και σκέφτεστε να το πουλήσετε ή να το ενοικιάσετε, πρέπει πρώτα να κάνετε κάποιες ενέργειες. Αυτές θα το κάνουν πιο θελκτικό και θα τραβήξουν το βλέμμα των πιθανών ενοικιαστών ή αγοραστών. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε 3 βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, χωρίς να δαπανήσετε πολλά χρήματα και χρόνο, και θα βελτιώσει την εμφάνιση του ακινήτου σας.

1.   Καθαρισμός

Ο καθαρισμός του χώρου πριν πουλήσετε ή νοικιάσετε το σπίτι σας είναι ένα σημαντικό βήμα. Αφού καθαρίσετε, απομακρύνετε τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε και οργανώστε μεθοδικά τα συρτάρια και τα ντουλάπια σας.

Καθαρίστε τον χώρο

Πρόκειται ίσως για την πιο χρονοβόρα διαδικασία, αφού ένα καλό καθάρισμα θα πάρει χρόνο. Καθαρίστε προσεκτικά όλους τους χώρους του σπιτιού, με έμφαση στην κουζίνα και το μπάνιο. Φροντίστε να καθαρίσετε επίσης τα παράθυρα, τα πατζούρια και τις επιφάνειες του σπιτιού. Πλέον το σπίτι θα δείχνει διαφορετικό, και θα τραβήξει περισσότερο κάποιον πιθανό ενοικιαστή ή αγοραστή.

Επιλέξτε τι αντικείμενα θα μείνουν στο σπίτι

Αφού έχετε μετακινήσει τα αντικείμενα για να καθαρίσετε εξονυχιστικά, επιλέξτε ποια αντικείμενα πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Μην παραφορτώνετε τον χώρο, αλλά φροντίστε το ακίνητο να έχει τα απαραίτητα. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε κάποια αποθήκη. Επίσης κάποια παλιά έπιπλα μπορεί να τα πάρει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μετά από ενημέρωση.

Οργανώστε τους αποθηκευτικούς χώρους

Είναι πολύ πιθανό, όταν δείχνετε τον χώρο, οι ενοικιαστές ή αγοραστές, να θέλουν να δουν το εσωτερικό των ντουλαπιών και των ραφιών. Καλό θα είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο για την σωστή οργάνωσή τους. Με αυτό τον τρόπο το σπίτι φαίνεται πιο περιποιημένο.

2.   Μικροεπισκευές

Ελέγξτε τι μικροεπισκευές χρειάζεται το σπίτι πριν το νοικιάσετε ή το πουλήσετε. Τέτοιου είδους επισκευές μπορεί να είναι:

  • Βρύσες και καζανάκια που τρέχουν.
  • Σπασμένα παράθυρα.
  • Τοίχοι, πατώματα, ταβάνια που έχουν σκάσει.
  • Τοίχοι που έχουν μούχλα.
  • Σωλήνες που έχουν σπάσει.
  • Λάμπες που δεν δουλεύουν.

Για κάθε τέτοιου είδους εργασίες, επικοινωνήστε με την εταιρεία Kontoloukas, για άμεσες, γρήγορες και οικονομικές λύσεις.

3.   Εξωτερικοί χώροι

Εκτός από τους εσωτερικούς και εξωτερικοί χώροι του σπιτιού χρειάζονται περιποίηση και φροντίδα. Ειδικότερα, αν θέλετε να νοικιάσετε ή να πουλήσετε το ακίνητό σας. Αφού το εξωτερικό είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ο ενοικιαστής/αγοραστής, θα πρέπει να τον κερδίσει για να δει και το εσωτερικό. Έτσι, κλαδέψτε τα δέντρα έξω από το σπίτι, πετάξτε τις σπασμένες γλάστρες και τα μαραμένα φυτά. Επίσης, αν έχετε γκαζόν φροντίστε να είναι κουρεμένο και πράσινο.

Ο καθαρισμός, οι μικροεπισκευές και η φροντίδα των εξωτερικών χώρων, είναι οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει  να κάνετε πριν δώσετε το ακίνητό σας για ενοικίαση ή πώληση. Με αυτές τις συμβουλές, το ακίνητο θα γίνει αμέσως πιο θελκτικό και θα έχετε περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Προηγούμενο άρθρο

Καθαρισμός Κράνους Μηχανής: Ένας Πλήρης Οδηγός

Επόμενο άρθρο

3 είδη μονώσεων ταρατσών