Dark Mode Light Mode

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο στη χώρα του Βάσκο Ντε Γκάμα και των ανακαλύψεων (φωτογραφίες)

Με αφορμή την υλοποίηση προγράμματος βραχυπρόθεσμης κινητικότητας προσωπικού στη σχολική εκπαίδευση, τέσσερις εκπαιδευτικοί του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, η διευθύντρια κ. Παπαδοπούλου Ελένη, η κ. Πασχαλίδου Καλλιόπη, η κ. Μιχαήλ Αικατερίνη και η κ. Τσιρώνη Χρυσούλα, ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν από τις 1 έως τις 5 Ιουλίου πενθήμερη εκπαίδευση με θέμα «Ψηφιακά εργαλεία στην τάξη για επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα και κριτική σκέψη».

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλική Γλώσσα, η βραζιλιάνα Andrea Bandoni, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα του παρόχου μαθημάτων και κατάρτισης εκπαιδευτικών στην Ευρώπη «Europass Teacher Academy», δίδαξε πλήθος ψηφιακών εργαλείων με τα οποία μπορούν οι εκπαιδευτικοί να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους και να κάνουν το μάθημα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό για τους μαθητές/τριές τους.

Σε έναν εξαιρετικά προσεγμένο χώρο και με πολύ καλό εξοπλισμό, σε μία σειρά ιδιαίτερα ευχάριστων και καινοτόμων μαθημάτων που είχαν τη μορφή εργαστηρίων, αναπτύχθηκαν και διδάχθηκαν νέες στρατηγικές μέσα από τις οποίες  οι έντεκα εκπαιδευτικοί, από διάφορες χώρες της Ευρώπης,  που παρακολούθησαν τα μαθήματα, εξασκήθηκαν στη χρήση νέων εργαλείων, εφαρμογών και πλατφορμών μάθησης.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η νέα γνώση να αξιοποιηθεί στην τάξη και αφενός μεν να αναδείξει τα οφέλη από τη χρήση των 4Cs, αφετέρου να ενισχύσει την κοινωνική και ψηφιακή ευημερία των μαθητών/τριων.

Κατά τον χρόνο της παραμονής τους στη Λισαβόνα οι τέσσερις εκπαιδευτικοί είχαν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στις γραφικές γειτονιές και τα δρομάκια της με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κτήρια με τις ντυμένες με χρωματιστά πλακάκια προσόψεις, να επισκεφθούν πλήθος μνημείων και αξιοθέατων, να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις, να συμμετέχουν σε παραδοσιακές γιορτές και φυσικά να ακούσουν τη μουσική fado (μοίρα) με τους μελαγχολικούς στίχους που μιλούν για τη θάλασσα, τη ζωή των φτωχών, τη νοσταλγία, την αγάπη, τον πόνο, αλλά και την ευτυχία.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Πού είναι οι αλήθειες και πού το ψέμα για την Κάσο; Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου

Επόμενο άρθρο

ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα: Παραμένουν στην ομάδα Mohammed Al-Rashdi - Νάσης Στοΐνοβιτς