Dark Mode Light Mode

Το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας στη Voujeaucourt της Γαλλίας (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ δύο καθηγήτριες του 5ου ΓΕΛ Καβάλας επισκέφθηκαν το γαλλικό σχολείο Jean-Jacques Rousseau στην πόλη Voujeaucourt της επαρχίας Montbeliard της Γαλλίας.

Η συγκεκριμένη ήταν η τελευταία συνάντηση του προγράμματος στο οποίο συνεργάζονται ως εταίροι πέντε σχολεία από πέντε χώρες: της Γαλλίας (1), της Ιταλίας (1), της Πορτογαλίας (1), της Ρουμανίας (1) και της Ελλάδας (1).

Το πρόγραμμα  κατά κοινή ομολογία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και άρτια αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκε ένθερμη υποδοχή όλων των εταίρων και ακολούθησαν εκδηλώσεις από τη χορωδία του σχολείου, τη χορευτική ομάδα και απαγγελία ποιημάτων μαθητών.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και παρουσίαση του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος με έμφαση στις εξειδικευμένες παρεμβάσεις με στόχο τη συμπερίληψη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες στο σχολικό πρόγραμμα.

Τέλος, έγινε παρουσίαση των σημαντικότερων παιδαγωγών των συμμετεχουσών χωρών. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας έκλεισε με ξενάγηση στην πόλη Montbeliard, περιήγηση στα γραφικά σοκάκια και επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο της.

Το πρωινό της δεύτερης ημέρας οι επισκέπτες καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των τάξεων με μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες εξειδικευμένες μεθόδους διδασκαλίας.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πολιτιστική επίσκεψη στην πόλη Belfort, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον καθεδρικό ναό και το κάστρο της πόλης με το περίφημο γλυπτό ¨ο Λέων του Μπελφόρ¨ του γλύπτη Μπαρτολντί.

Η τρίτη ημέρα του προγράμματος ήταν αφιερωμένη στην πολιτιστική επίσκεψη της πόλης Besancon με ξενάγηση στο κάστρο και τα οχυρωματικά έργα και στο μουσείο του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου και το Μουσείο Καλών Τεχνών.

Το βράδυ παρατέθηκε επίσημο δείπνο με καθηγητές από όλες τις χώρες. Την τελευταία ημέρα του προγράμματος εκτός από την παρακολούθηση μαθημάτων στο χώρο του σχολείου έγινε παρουσίαση του προγράμματος webradio από μαθητές του σχολείου στο χώρο της βιβλιοθήκης και παρουσίαση της χορωδίας.

Το πρόγραμμα έκλεισε με την απονομή των βεβαιώσεων και αποχαιρετιστήρια ομιλία από τη διευθύντρια του σχολείου.Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και οι εταίροι αποχαιρετίστηκαν με την ελπίδα να συνεργαστούν και πάλι στο μέλλον στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Συνελήφθη για οπλοκατοχή μετά από έλεγχο στο όχημα του

Επόμενο άρθρο

Χαιρετισμός Αγγελικής Δεληκάρη στην εκδήλωση μνήμης των 50 ετών από την τραγωδία του Κυπριακού Ελληνισμού