Dark Mode Light Mode

Το 70% των καταστημάτων δεν λειτούργησε χθες

Το 70% των καταστημάτων στην αγορά της Καβάλας, δεν λειτούργησε χθες. Ακολούθησε δηλαδή ότι ακριβώς υπέδειξε ο Εμπορικός Σύλλογος, αλλά και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Χθες σύμφωνα  με το νόμο, τα καταστήματα μπορούσαν να λειτουργήσουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Επειδή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διαφώνησαν με την χθεσινή Κυριακή και τη λειτουργία των καταστημάτων, παντού στην Ελλάδα εξέδωσαν αποφάσεις, ζητώντας τα καταστήματα χθες να παραμείνουν κλειστά. Τα περισσότερα καταστήματα – μικρά και μεγάλα – στην αγορά της Καβάλας, δεν λειτούργησαν χθες. Είναι χαρακτηριστικό, το ότι δεν λειτούργησε το σούπερ μάρκετ στη δημοτική αγορά. Αντίθετα λειτούργησαν τα καταστήματα «Μασούτη» κι άλλα σούπερ μάρκετ. Όσα καταστήματα λειτούργησαν, ήταν καταστήματα πολυεθνικών ή αλλιώς καταστήματα «αλυσίδες».

Υπήρξαν και μεμονωμένες περιπτώσεις μικρομεσαίων που λειτούργησαν τις επιχειρήσεις τους, μέχρι το μεσημέρι κι όχι έως το απόγευμα.

Στον πεζόδρομο, της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου πραγματοποίησε κινητοποίηση το Σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις εκπρόσωποί του μετέβησαν σε επιχειρήσεις όπου δοκίμασαν να λειτουργήσουν και κατά κάποιο τρόπο, πίεσαν κι οι επιχειρήσεις αυτές τελικά δεν άνοιξαν.

Κοντά στην κινητοποίηση του Σωματείου, υπήρχαν καταστήματα που επρόκειτο να λειτουργήσουν, αλλά μόλις είδαν τους συνδικαλιστές, δεν άνοιξαν. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων έμεναν έξω από τα μαγαζιά, σε κατάσταση αμηχανίας, αφού περίμεναν ότι οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν, θα εργάζονταν χθες κανονικά.

Η κα Αναστασία Καραγεώργη, είπε στην εφημερίδα μας, ότι σε πολλές περιπτώσεις, μόνο που γίνονταν γνωστή η κινητοποίηση του σωματείου της, οι επαγγελματίες δεν άνοιγαν τις επιχειρήσεις τους.

Όπως εξήγησε οι «αλυσίδες», είχαν σε ετοιμότητα του υπαλλήλους τους, έτσι ώστε να τους τηλεφωνήσουν να εργαστούν, μόλις η κινητοποίηση στους πεζόδρομους τελείωνε.

Συμβολικά οι συνδικαλιστές του σωματείου άπλωσαν τα πανό τους στην είσοδο δύο καταστημάτων, που φυσικά παρέμειναν κλειστά.

Η κα Καραγιώργη άσκησε κριτική, μιλώντας στην εφημερίδα μας, στον Εμπορικό Σύλλογο, λέγοντας ότι δεν ήταν αρκετή η ανακοίνωσή του, τα καταστήματα να μην λειτουργήσουν χθες, έπρεπε να περιφρουρήσει αυτή την οδηγία και να βρισκόταν από το πρωί στους δρόμους της πόλης.

Η δήλωση της κας Καραγεώργη είναι η εξής: «Απευθύνομαι στην πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, γιατί κάποιοι από την μειοψηφία είναι εδώ, στο πλάι του σωματείου κι αγωνίζονται μαζί μας, θεωρώ ότι όσοι προκηρύσσουν απεργία, έχουνε την ευθύνη για την περιφρούρησή της. Εννοώ ότι βγαίνουμε και μιλάμε στους συναδέλφους, που είναι ανοιχτοί και τους εξηγούμε το λόγο που πραγματικά σήμερα αγωνιζόμαστε».

Προηγούμενο άρθρο

Σύσκεψη για τη ΔΕΠΟΣ: Η Δήμαρχος κάλεσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Επόμενο άρθρο

Νέα επιτυχία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ