Dark Mode Light Mode

Το αίτημα έγινε δεκτό υπέρ των επαγγελματιών της αγοράς του Αγ. Νικολάου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Τετάρτης συζητήθηκε και έγινε σε γενικές γραμμές δεκτό το αίτημα των επαγγελματιών στην αγορά του Αγίου Νικολάου.

Με μια απόφαση σχεδόν ομόφωνη απαλλάσσονται από το τέλος κοινοχρήστου χώρου για το τρέχον έτος (έκπτωση 90%), εξαιτίας των συνεχιζόμενων έργων μπροστά από τα καταστήματα τους.

Η απόφαση αφορά το σύνολο των καταστημάτων στην αγορά του Αγίου Νικολάου και μόνο το συγκεκριμένο δημοτικό τέλος για όλο το 2024. Για να επωφεληθεί κάθε επαγγελματίας, δεν θα χρειαστεί να κατατεθούν σχετικά δικαιολογητικά ή αίτηση από πλευράς τους.

Το αίτημα υποστήριξε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, που παρεβρέθηκε στη συνεδρίαση, προς τους δημοτικούς συμβούλους μίλησε ο πρόεδρος, Γιάννης Κελγιώργης, παρουσίασε όλο το ιστορικό της υπόθεσης των έργων στην αγορά του Αγίου Νικολάου και τις συνέπειες αυτών στους επαγγελματίες.

Σχολίασε το γεγονός ότι τα σχετικά έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και επηρεάζουν σημαντικά όλα τα καταστήματα στην ίδια περιοχή. Αρχικά το αίτημα αφορούσε τη μη πληρωμή όλου του τέλους κοινοχρήστου χώρου (σε ποσοστό δηλαδή 100%).

Επειδή αυτό δεν μπορούσε να υπάρξει ως απόφαση για νομικούς λόγους αποφασίστηκε η μεγάλη έκπτωση έως 90%. Για να ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Προηγούμενο άρθρο

2ο Thasos Beer Food Music Festival με Στέλιο Ρόκκο, Ήβη Αδάμου και Stavento!

Επόμενο άρθρο

Καταγγελία για τα Λουτρά των Ελευθερών «φθάνει» στη Βουλή