Dark Mode Light Mode

Το απόγευμα συνάντηση γονέων για τα θέματα των δημοτικών σχολείων

Σήμερα το απόγευμα στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» γίνεται συνάντηση γονέων κηδεμόνων μαθητών δημοτικών σχολείων όλου του Νομού.

Είναι συνέχεια της κινητοποίησης και της ανησυχίας τους την προηγούμενη εβδομάδα. Παρά την αρχική αισιοδοξία, αναγνωρίζουν ότι το πρόβλημα υποβιβασμού πολλών σχολείων και συνδιδασκαλίας δεν λύθηκε.

Αυτό που συναποφασίστηκε την περασμένη Πέμπτη να κάνουν μάθημα και οι διευθυντές των σχολείων, δεν είναι η καλύτερη λύση και κυρίως δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού. Ως παράδειγμα χρησιμοποιείται το δημοτικό σχολείο των Φιλίππων όπου ο διευθυντής δεν μπορεί λόγω ειδικότητας να κάνει μάθημα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καβάλας κ. Βασίλης Μαυρομάτης παραδέχθηκε μιλώντας στην Πρωινή ότι το όλο θέμα δεν έχει λήξει όπως αρχικά δόθηκε αυτή η εντύπωση.

Καλεί τους γονείς στη σημερινή συνάντηση. Στις 7 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων είπε μιλώντας στην εφημερίδα μας: «Δυστυχώς στο δημοτικό των Φιλίππων οδεύουμε σε συνδιδασκαλία των τάξεων Ε’ και Στ’ τάξης. Θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε αυτές τις καταστάσεις όπου κι αν υπάρξουν. Θέλουμε τα σχολεία να ενισχυθούν με εκπαιδευτικούς και να μην υποβιβαστούν».


Πολλά παράπονα υπάρχουν και διατυπώνονται και για σχολεία της Δ.Ε. Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου.

Κι εκεί γονείς και κηδεμόνες ανησυχούν ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο της συνδιδασκαλίας. Λένε μάλιστα ότι μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο γονείς θα επιδιώξουν να γράψουν τα παιδιά τους σε σχολεία όμορων χωριών.

Μεγάλα σχολεία από πλευράς αριθμού μαθητών που δεν έχουν αυτόν τον κίνδυνο και θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς καμία συνδιδασκαλία. Οι γονείς καλούν το Δήμο Παγγαίου να παίξει πιο ενεργό ρόλο, πιέζοντας την υπηρεσία της Πρωτοβάθμιας. Οι ίδιοι γονείς φέρνουν ως παράδειγμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας που συζήτησε το θέμα κι έλαβε ομόφωνη απόφαση- ψήφισμα.

Προηγούμενο άρθρο

Άρχισε η εποχή χωρίς Σχολικές Επιτροπές στους Δήμους- Συνέντευξη Ανθής Χατζηφραντζή

Επόμενο άρθρο

Ο πρύτανης του Δ.Π.Θ. εξηγεί γιατί αυτό δεν αλλάζει όνομα