Ένα αφιέρωμα στο μεζεδοπωλείο “Παραλιακόν” της Καβάλας κάνει το Αθηνόραμα στην ηλεκτρονική του μορφή.
Η αρθρογράφος Άρτεμις Τζίτζη γράφει τα εξής :
Μαγειρεύει το “Παραλιακόν” της Καβάλας
Με μια ποικιλία από 50 διαφορετικές γεύσεις της Μακεδονίας και της τοπικής κουζίνας της Καβάλας, που έρχονται σε δίσκο ή σερβίρονται μεμονωμένα, είτε σαν μεζές, είτε σε κανονική μερίδα, ο Νίκος Χαραλαμπίδης, ιδιοκτήτης και μάγειρας του μεζεδοπωλείου “Παραλιακόν” επάνω στο λιμάνι της Καβάλας κερδίζει εύκολα τον τίτλο του “άρχοντα των μακεδονίτικων tapas”. Η καταγωγή του και η “θητεία” του στα οικογενειακά εδέσματα, απεικονίζει μια σοβαρή πλευρά της προσφυγικής multi culti κουζίνας της Καβάλας: η μητέρα του από την Καππαδοκία και τους Καραμανλήδες, ο πατέρας του Καραμανλής και λίγο Πόντιος.
Ο σεφ Νίκος Χαραλαμπίδης
Ο ίδιος έχει εμπειρία στην εστίαση από το 2002 και η δράση του στην κουζίνα δεν περιορίζεται μόνο σε μεζέδες και μαγειρευτά, αλλά επιχειρεί πολύ επιτυχημένα στο χώρο του κρέατος με υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη και αξιοσημείωτες ικανότητες ψήστη. Ο εσωτερικός χώρος του μεζεδοπωλείου είναι μικρός και θερμός και φιλοξενεί μια ωραία συλλογή από ραδιόφωνα-αντίκες, ενώ ο εξωτερικός χώρος, σίγουρα δεν διεκδικεί διακοσμητικές δάφνες, πλην όμως έχει θέα στο λιμάνι της Καβάλας και στο χαρούμενο πήγαιν’-έλα, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.
Ερυθρού Σταυρού 6, Καβάλα (λιμάνι), 251 021 1005, https://www.facebook.com/ParaliakonMezedopoleion/