Dark Mode Light Mode

Το COPE στη Γειτονιά της Νεάπολης (φωτογραφίες)

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας εργασιών του έργου URBACT IV_COPE (Coherent Place Based Climate Action)!

Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με τους Δήμους Κοπεγχάγης (Δανία), Pombal (Πορτογαλία), Bistrita (Ρουμανία), Saint-Quentin (Γαλλία), Coruna (Ισπανία), Κορυδαλλού (Ελλάδα) και Vilnius (Λιθουανία).

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, οι εταίροι του έργου παρουσίασαν την πρόοδο τους στη διαμόρφωση του Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου για το Κλίμα. Συζητήθηκαν κοινά προβλήματα όπως η ανάγκη για περισσότερους πράσινους χώρους, η μείωση των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, η ενθάρρυνση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ο Δήμος Καβάλας παρουσίασε τη συνεργατική παρέμβαση στο πάρκο της Παφλαγονίας, όπου σε συνεργασία με τη γειτονιά και φορείς όπως το ΤΕΕ ΑΜ, το ΓΕΩΤΕΕ και ο σύλλογος «Πνοή για το παιδί και την οικογένεια», αναβαθμίσαμε αισθητικά το πάρκο. Αυτή η δράση αποτελεί το πρώτο βήμα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την κλιματική μετάβαση της πόλης μας.

Το απόγευμα, οι εταίροι επισκέφθηκαν το πάρκο, συνομίλησαν με τους κατοίκους και παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για το κλίμα που υλοποίησε η ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Το έργο COPE στοχεύει σε μια πράσινη και δίκαιη μετάβαση στις πόλεις, προάγοντας την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και την υιοθέτηση πράσινων πρακτικών. Μαζί, μπορούμε να προστατεύσουμε την πόλη μας και να συμβάλλουμε στην επίτευξη ενεργειακής ουδετερότητας έως το 2050.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την ημέρα του Αγ. Πνεύματος

Επόμενο άρθρο

Νέο διοικητικό συμβούλιο για το σωματείο «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας»