Dark Mode Light Mode

Το δικαστήριο θα αποφασίσει αφού μάθει πως λειτουργούν τα φανάρια διασταύρωσης!

Τα τροχαία δυστυχήματα είχαν την τιμητική τους στη χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας.

Υποθέσεις αρκετές, όλες προηγούμενων ετών και όλες με τραυματισμό οδηγών ή επιβατών. Υποθέσεις που άλλες δικάστηκαν σύντομα κι άλλες απασχόλησαν για ώρα το δικαστήριο.

Στη Θάσο προ λίγων ετών μικρό φορτηγό που μετέφερε ψώνια από το κατάστημα στο σπίτι ελάτη, συγκρούστηκε με δίκυκλο. Ο οδηγός του δικύκλου τραυματίστηκε ελαφρά αν και κινδύνευσε αρκετά μιας και μετά από τη σύγκρουση εκτινάχτηκε σε απόσταση 10 μέτρων περίπου! Γλίτωσε τα χειρότερα εξ αιτίας του ότι φορούσε προστατευτικό κράνος. Το οποίο όπως δήλωσε, «… από την πτώση στο έδαφος έσπασε».

Ο νεαρός κατηγορούμενος οδηγός του μικρού φορτηγού που πρώτη φορά ήταν σε δικαστήριο (χωρίς συνήγορο υπεράσπισης), δήλωσε μετανοιωμένος. Εξήγησε ότι δεν είχε καμία πρόθεση. Υποστήριξε ότι δεν είδε το δίκυκλο. «Τότε ήμουν και νέος οδηγός» είπε στην απολογία του.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με αναστολή. «Θα μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι και να κάνω ντελίβερι;» ρώτησε το δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της απόφασης. «Θα μπορείς» του απάντησε η πρόεδρος που τον συμβούλεψε να είναι πιο προσεκτικός. Ειδικά για την επόμενη 3ετία που θα ισχύει η αναστολή της ποινής. Δεν έκανε έφεση.

Σε άλλο πρόσφατο περιστατικό συγκρούστηκαν λεωφορείο με μικρό ημιφορτηγό. Τραυματίστηκε ο οδηγός του δεύτερου οχήματος που μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί δύο ημέρες στο Νοσοκομείο. Στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι το σημείο του περιστατικού έχει φωτεινούς σηματοδότες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Είπε ότι αυτός αφού δύο λεπτά περίμενε στο κόκκινο, στη συνέχεια πέρασε με πράσινο. Ενώ το λεωφορείο είχε κόκκινο μπροστά του. Η πλευρά του κατηγορούμενου (επαγγελματία οδηγού) αμφισβήτησε την ένδειξη του φωτεινού σηματοδότη.

Υποστήριξε το ακριβώς αντίθετο. Μετά από αρκετή ώρα το δικαστήριο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης και την ανέβαλε. Θα ζητήσει και θα λάβει έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία (μάλλον την ΠΕ Καβάλας) για το πώς λειτουργούν τα φανάρια στην επίδικη διασταύρωση.

Με ποια σειρά και πόσο χρόνο διαρκεί η ένδειξη του κόκκινου, του πράσινου κτλ.  Σημειώνουμε ότι η υπόθεση είναι σε εκκρεμότητα και στα πολιτικά δικαστήρια με αγωγές που κατέθεσαν και οι δύο οδηγοί. Ο ένας κατά του άλλου.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Δήμος Καβάλας αποζημιώνει πολίτη πάνω στο αυτοκίνητο του οποίου έπεσε φωτιστικό

Επόμενο άρθρο

Μυστικότητα σχετικά με τις προθέσεις της Erickson στον Αμυγδαλεώνα