Στη μία παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα τελείωσε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.
Από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας που ξεκίνησε η διαδικασία και μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, για 5 ολόκληρες ώρες, συζητιόταν τα 39 θέματα της ημερήσιας διάταξης (εκτός του υπ’ αριθμ. 33 που αποσύρθηκε) Ακριβώς τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η συζήτηση για τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης με ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων προς τον δήμαρχο και την διοίκηση του Δήμου.
Φυσικά, ως συνήθως, αυτό το τελευταίο μέρος της συνεδρίασης παρουσίασε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού εξελίχθηκε άλλη μία κόντρα (ήπια αυτή τη φορά), ανάμεσα στο δήμαρχο και το Μάκη Παπαδόπουλο με αφορμή τις ερωτήσεις του τελευταίου σχετικά με την Καλαμίτσα και το παγοδρόμιο.
Ο δήμαρχος είπε ότι η Ακτή Καλαμίτσας ανήκει στην ΕΤΑΔ, είτε μας αρέσει είτε όχι, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις της κατασκευάστηκαν από τον ΕΟΤ στον οποίο αρχικά ανήκε, και η περιουσία του οποίου πέρασε πλέον στις μέρες μας στην ΕΤΑΔ.
Για το θέμα του παγοδρομίου ο κ. Μουριάδης χαρακτήρισε τον Μάκη Παπαδόπουλο μικρόψυχο που ασχολείται συνέχεια με αυτό το θέμα, για το ποιος δηλαδή πλήρωσε το ρεύμα της λειτουργίας του, ένα γεγονός που έδωσε χαρά στα παιδιά τα Χριστούγεννα και έφτιαξε μία ωραία ατμόσφαιρα στην πόλη.
Συνέδεσε μάλιστα τον επικεφαλής του “Τόπου της Ζωής μας” με τοπικό ραδιόφωνο για τον υπεύθυνο του οποίου είπε ότι ασχολείται κάθε μέρα με την Καλαμίτσα και το ποιος πλήρωσε το ρεύμα στο παγοδρόμιο τη στιγμή που ο ίδιος δεν απέδιδε τα χρήματα από λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που εισέπραττε από τον κόσμο που θα έχανε τα χρήματά του αν δεν τον πήγαινε στα δικαστήρια για να τα διεκδικήσει.
Χαρακτήρισε κατάπτυστη την ενέργεια του υπεύθυνου του ραδιοφωνικού σταθμού να καταγγείλει στην Αστυνομία τις εργασίες αποκατάστασης που γίνονταν από το Δήμο Καβάλας στην Ακτή Καλαμίτσας. Λεπτομερή και εκτεταμένη απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Καβάλας και για το θέμα της εκδήλωσης
“Αδοντες και ψάλλοντες” και τη συμπεριφορά του πολωνού μουσικοσυνθέτη Πράισνερ. Είπε ότι προσέβαλε τα παιδιά τα οποία στεναχωρέθηκαν και έκλαιγαν και παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων και τις πολλές εναλλακτικές προτάσεις που του έγιναν, ήταν ανένδοτος και έφυγε για την πατρίδα του.
Πολλά από τα παιδιά αυτά ήρθαν ειδικά για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή τη συναυλία και αναγκάστηκαν να μείνουν μια μέρα παραπάνω στην πόλη μας κάνοντας μάλιστα και επιπλέον έξοδα. Ο κ. Μουριάδης είπε ότι οι διοργανωτές θα διεκδικήσουν τα χρήματα που πλήρωσαν στον πολωνό μουσικό, αν και το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές αναφέρει ότι κάθε διαφορά μεταξύ των συμβαλλομένων μερών θα λυθεί στα πολωνικά δικαστήρια.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέματα της ημερήσιας διάταξης πέρασε κατά πλειοψηφία τόσο το θέμα του κανονισμού της κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων στην Παναγία όσο και με ονομαστική ψηφοφορία το θέμα του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου (14 “ΝΑΙ”). Σε αυτό το τελευταίο θέμα αποφασίστηκε ότι τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης θα συζητιούνται τελικά προ ημερήσιας διάταξης.
Ο κανονισμός στάθμευσης στην Παναγία
Σχετικά σύντομη ήταν η συζήτηση για τον νέο κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας. Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία. Ο κ. Μουριάδης είπε ότι το ασανσέρ θα κατασκευαστεί οριστικά δίπλα στο «Μπρίκι» μιας και ο Στρατός δεν παραχωρεί το απαραίτητο χώρο δίπλα στις στρατιωτικές κατοικίες.
Άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας με μινι μπας. Αρκεί να το θέλει το Αστικό ΚΤΕΛ, είπε χαρακτηριστικά. Τέλος για την αστυνόμευση, είπε ότι όταν εφαρμοστεί ο κανονισμός θα υπάρχει δημοτικός αστυνομικός στην Παναγία ως τα μεσάνυχτα.
Ο Ηλίας Καλανταρίδης ζήτησε να υπάρχει αστυνόμευση στην Παναγία για την εφαρμογή του κανονισμού. Κριτική στον κανονισμό στάθμευσης έκανε ο Μάκης Παπαδόπουλος αλλά δήλωσε θετικός. Να φτιάξουμε και το ασανσέρ (από το παρκινγκ του Τελωνείου ως την Παναγία) ζήτησε ο Βαγγέλης Παππάς. Χρειάζεται συνδυασμός μέτρων στην Παναγία, είπε ο Χρήστος Ποτόλιας. Ψήφισε λευκό.