Dark Mode Light Mode

Το δήθεν προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος Θάσου

Την περασμένη Παρασκευή προβλήθηκε σε όλη την Ελλάδα και επικρίθηκε, η συμπεριφορά πολίτη της Θάσου.

Ταλαιπώρησε ή τρόμαξε γάτα, με αποτέλεσμα να υπάρξει σε βάρος του πλήθος αρνητικών σχολιασμών. Στο facebook. Για κακή τύχη της Πολιτικής Προστασίας, ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου φαίνεται στο σχετικό βίντεο να φορά μπλούζα στα χρώματα της.

Με το σήμα της Πολιτικής Προστασίας. Ήταν η άλλη πλευρά του θέματος που ανέκυψε. Η Πολιτική Προστασία στην Καβάλα αλλά ειδικά του Δήμου Θάσου βρέθηκε μπλεγμένη χωρίς να το περιμένει. Αυτό έγινε για έναν απλό λόγο.

Διάφοροι εθελοντές στη Θάσο έλαβαν από την Πολιτική Προστασία του νησιού μπλουζάκια. Κι ενώ είναι εθελοντές (ίσως και περιστασιακοί εθελοντές) φέρονται να εκπροσωπούν διαρκώς την Πολιτική Προστασία. Έτσι στο περιστατικό με την γάτα υπήρξαν και για την Πολιτική Προστασία αρνητικά σχόλια.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας κ. Σταύρος Κιβράκης δηλώνει την εμπιστοσύνη του στην προσπάθεια του Δήμου Θάσου και στον επικεφαλής του Δήμου στην Πολιτική Προστασία. «Κακώς τον έμπλεξαν», δηλώνει χαρακτηριστικά. Περιγράφει έναν αιρετό πρόθυμο, ακούραστο και ενεργό κάθε μέρα του έτους.

Έλα όμως που ο πολίτης στο περιστατικό με την γάτα φορούσε αυτήν την μπλούζα! Κακώς ο Δήμος Θάσου μοίρασε σχεδόν παντού τον ιματισμό. Και ακόμη χειρότερα που αυτοί οι άνθρωποι φορούν τα μπλουζάκια ακόμη κι όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος. Στην προκειμένη περίπτωση δυσφημώντας τόσο την Πολιτική Προστασία όσο και το Δήμο της Θάσου.

Ο κ. Κιβράκης έχει να αναφέρει κι άλλες παρόμοιες λάθος συμπεριφορές. Όπως διηγείται άνδρας με ρούχα Πολιτικής Προστασίας, τάχα εκπρόσωπος της, πήγε πρόσφατα σε σούπερ μάρκετ στην Καάλα στο πλαίσιο εράνου. Οι εκπρόσωποι του σούπερ μάρκετ ενημέρωσαν τον κ. Κιβράκη. Κι αυτός την αστυνομία.

Οι έρευνες για το συγκεκριμένο πρόσωπο και τον υποτιθέμενο έρανο συνεχίζονται. Ο κ. Κιβράκης περιγράφει κι ένα ακόμη περιστατικό: «Άλλος ιδιώτης κόλλησε παντού στο όχημα του το σήμα της Πολιτικής Προστασίας. Μάλλον για να μπορεί να παρκάρει ελεύθερα το αυτοκίνητο του, ακόμη κι εκεί που απαγορεύεται! Του έγινε παρατήρηση κι αυτός απάντησε ότι στο παρελθόν ήταν μέλος (εθελοντής) της Πολιτικής Προστασίας στην Αττική».

Προηγούμενο άρθρο

Άρχισαν οι εξετάσεις στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Σχηματίστηκε δικογραφία για το περιστατικό με τη γάτα