Dark Mode Light Mode

Το ΕΚΑΒ Θάσου δεν μεταφέρθηκε ποτέ στο κτίριο της πρώην κοινότητας Σωτήρος

Για φέτος το Καλοκαίρι το ΕΚΑΒ Θάσου εξέτασε το ενδεχόμενο να έχει έδρα του (βάση των ασθενοφόρων και του προσωπικού του) το κτίριο της πρώην κοινότητας Σωτήρος.

Υπήρξε απόφαση παραχώρησης από το Δήμο Θάσου αλλά ο χώρος αποδείχθηκε μικρός και ανεπαρκής. Έτσι παρά τον σχεδιασμό του Ιουνίου, στο τέλος Ιουλίου το ΕΚΑΒ με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου ανακάλεσε το σχέδιο.

Η απόφαση στηρίχθηκε στις ακόλουθες διαπιστώσεις: «Ως δ.σ. του ΕΚΑΒ εγκρίνατε την μετεγκατάσταση του τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, από το Κ.Υ. Πρίνου στο παραχωρηθέν από το Δήμο Θάσου τμήμα του Κοινοτικού Καταστήματος Σωτήρος, περιλαμβανομένου και αυλείου χώρου, για πέντε (5) έτη.

Παρόλα αυτά, κατά τον επιτόπιο έλεγχο των παραχωρηθέντων χώρων διαπιστώθηκε πως δεν επαρκούν για την στέγαση των υπαλλήλων. Ως εκ τούτου, το Παράρτημα Καβάλας εισηγείται την ανάκληση της Απόφασής σας για μετεγκατάσταση της δομής του σε τμήμα του Κοινοτικού Καταστήματος με χρήση και του αύλειου χώρου, λόγω ανεπάρκειας χώρων στέγασης των υπαλλήλων».

Όπως και έγινε. Σημειώνουμε ότι οι συζητήσεις των εκπροσώπων του ΕΚΑΒ με το Δήμο Θάσου συνεχίζονται. Τώρα εξετάζεται η κατασκευή νέου κτιρίου- βάση του ΕΚΑΒ- στο δασύλλιο του Πρίνου. Φέτος το Καλοκαίρι το ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν στο Κ.Υ. Πρίνου και το δεύτερο στην Παναγία.

Προηγούμενο άρθρο

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Καβάλας στην εκκλησία του Αμυγδαλεώνα (φωτογραφίες)

Επόμενο άρθρο

Αιτήσεις ως 15 Σεπτέμβρη για τις 50 προσλήψεις συνοριακών φυλάκων στην Καβάλα