Dark Mode Light Mode
Πάλι σε λειτουργία το κυλικείο του Νοσοκομείου
Το έργο του φυσικού αερίου «τραβάει» την ανηφόρα της οδού Κ. Τσολάκη
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Το έργο του φυσικού αερίου «τραβάει» την ανηφόρα της οδού Κ. Τσολάκη

Φωτογραφία αρχείου

Επεκτείνεται και εξελίσσεται διαρκώς το έργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα.

Γίνεται ταυτόχρονα στα ανατολικά (περιοχή Τ. Σταυρού) αλλά και στις βόρειες συνοικίες. Από το κέντρο προς Ποταμούδια. Το έργο είναι ήδη στην οδό Κ. Τσολάκη, «τραβάει» την ανηφόρα προς τα Ποταμούδια. Επί της Κ. Τσολάκη κι από την οδό Α. Στάνη έως περίπου την οδό Ρωμανού το τμήμα του δρόμου έχει μονοδρομηθεί! Όσοι κατεβαίνουν προς το κέντρο ακολουθούν άλλη πορεία μέσω διαφόρων στενών.

Για την ενημέρωση τους υπάρχουν σχετικές πινακίδες. Μέχρι όμως να τις συνηθίσει ο οδηγός προκύπτουν διάφορα προβλήματα. Αλλά και στα στενά που διοχετεύεται η κυκλοφορία (στο κατέβασμα των αυτοκινήτων προς το κέντρο), κι εκεί γίνεται το ίδιο έργο.

Γενικά η περιοχή της Κ. Τσολάκη και της οδού Ρωμανού είναι το επίκεντρο αυτών των εργασιών. Με ότι συνεπάγεται. Καθυστερήσεις, διακοπή κυκλοφορίας ειδικά το πρωί κτλ. Κατεβαίνοντας ένα αυτοκίνητο την Κ. Τσολάκη καταλήγει στην οδό Βενιζέλου μέσω των οδών Α. Στάνη-Σκρα- Κομνηνών και Ρωμανού ή Βελισσαρίου!

Το ίδιο έργο εξελίσσεται πάντα στην οδό Φιλίππου με κατεύθυνση την οδό Δαγκλή. Επειδή επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν, κανείς δεν γνωρίζει τη συνέχεια του. Ωστόσο δεν φαίνεται να συνεχίζεται επί της οδού Δαγκλή.

Στον Τ. Σταυρό οι εργασίες σχεδόν τέλειωσαν. Εκτός από την αποκατάσταση. Σκόνη και χώμα ταλαιπωρούν περαστικούς μα και επαγγελματίες. Αν κρίνουμε από άλλες ίδιες περιπτώσεις, οι αποκαταστάσεις εκεί δεν θα γίνουν άμεσα. Έτσι το χαντάκι έχει μέλλον!

Πρόσφατα η κατασκευάστρια εταιρία ολοκλήρωσε την εργασία της στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Εκεί και μπροστά στο πρώην Στρατοδικείο κατασκευάστηκε βανοστάσιο. Απαραίτητο για τη λειτουργία του συστήματος.

Γενικά όλα δείχνουν ότι έρχεται η ώρα των πρώτων συνδέσεων με το δίκτυο και τη λειτουργία του. Στα ανατολικά. Φαίνεται ότι τον ερχόμενο Χειμώνα θα υπάρξουν και νοικοκυριά στην πόλη που θα ζεσταθούν με φυσικό αέριο.

Η διαδικασία σε σχέση με τη ΔΕΣΦΑ είναι «ζωηρή» καθώς εκεί που υπάρχει δίκτυο, υπάρχει και ενδιαφέρον καταναλωτών να συνδεθούν. Πιο αναλυτικές πληροφορίες περί της διαδικασίας θα κάνει η εταιρία το επόμενο διάστημα.

Τέλος και ως προς το έργο των οπτικών ινών, αυτό δεν «επανεμφανίστηκε». Όπως κι άλλη φορά σημειώσαμε, μια εταιρία που θα το ξαναρχίσει έχει ενημερώσει ότι θα εργαστεί σε δρόμους της περιοχής του Τιμίου Σταυρού.

Προηγούμενο άρθρο

Πάλι σε λειτουργία το κυλικείο του Νοσοκομείου

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023