Dark Mode Light Mode

Το ημιτελές έργο φράγματος Μαρμαρά έχει καλά νέα!

Η επίσκεψη στην Καβάλα του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα ήταν αφορμή για να υπάρξουν και να οριστικοποιηθούν –επιτέλους- καλά νέα σχετικά με την εκκρεμότητα στο υπό κατασκευή Φράγμα του Μαρμαρά.

Το συγκεκριμένο έργο και τα νέα που υπήρξαν για αυτό ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Καθώς στα άλλα θέματα ο Υπουργός την Παρασκευή δεν μας είπε κάτι εντελώς καινούργιο. Από την άλλη πλευρά και μετά από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συμφωνήθηκε και από τον Υπουργό το τι θα γίνει από δω και πέρα.

Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο άμεσων εξελίξεων δεδομένου του ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος ταξιδεύει αύριο στην Αθήνα και για αυτόν τον λόγο. Συμφωνήθηκε ότι απέμεινε για να ολοκληρωθεί το έργο «κατασκευή Φράγματος Μαρμαρά» να δημοπρατηθεί ως ένα ξεχωριστό καινούργιο έργο. Χρήματα φέρονται να υπάρχουν.

Θυμίζουμε ότι εδώ και πολύ καιρό το έργο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Η νέα εργολαβία θα αφορά το 10% περίπου των εργασιών που προέβλεπε το αρχικό έργο. Όλα τα υπόλοιπα έχουν γίνει. Η εκκρεμότητα που έχει σχέση με 2 ημιτελή έργα, θα αντιμετωπιστεί ως ένα καινούργιο που θα ενώσει τα δύο υφιστάμενα.

Ο προηγούμενος ανάδοχος όπως άλλωστε ανακοίνωσε και ο Υπουργός, αποχωρεί. Με την επιλογή του καινούργιου αναδόχου θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος που αμέσως μετά θα γεμίσει νερό. Η επίβλεψη των εργασιών που θα γίνουν θα είναι υποχρέωση κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου, με γνώση στο αντικείμενο, κι όχι της τοπικής υπηρεσίας της ΠΕ Καβάλας.

Όσον αφορά το αρδευτικό δίκτυο, η μελέτη του απαραίτητου αυτού έργου φέρεται να είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Ώστε μετά το Καλοκαίρι να αναζητηθούν τα απαραίτητα χρήματα που φαίνεται ότι θα υπάρξουν, για να δημοπρατηθεί και η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου. Απαραίτητου για τη λειτουργία του φράγματος.


Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ την Πέμπτη θα ληφθεί απόφαση για έργο που θα δημοπρατήσει η Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας. Το θέμα εισάγεται ως εξής: «Της διακήρυξης και προκήρυξης διαγωνισμού και Β.

Της συγκρότησης Επιτροπής ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την δημοπράτηση μέσω του εθνικού συστήματος ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) του έργου: «Εργασίες βελτίωσης οριζόντιας και κάθετης σήμανσης του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Καβάλας» προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α. (Εισηγητής του ανωτέρω θέματος ο Γ. Κυπραίος (Π.Ε. Καβάλας)».

Προηγούμενο άρθρο

Η εθελοντική αιμοδοσία «επιστρέφει» στη Λ.Α.Φ. Καβάλας

Επόμενο άρθρο

8 εθελοντές μπορούν να χειρίζονται και να οδηγούν πυροσβεστικά οχήματα