Το απόγευμα του Σαββάτου (13/4) πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Καπναποθήκη μια διπλή εκδήλωση που τελικά συνέδεσε την Καβάλα με το παρελθόν της ενώ ταυτόχρονα πρόβαλε την ιδιωτική εκπαιδευτική διαδικασία δηλαδή τη λειτουργία των φροντιστηρίων. Ο Γιώργος Κωνσταντάρας με αυτήν την αφορμή επέστρεψε στην πόλη απ’ όπου κατάγεται. Είχε μαζί του και παρουσίασε το αρχείο που συγκέντρωσε «Ιστορικό Αρχείο Φροντιστών», έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν πάλι άνθρωποι που τις προηγούμενες δεκαετίες έγραψαν τη δική τους ιστορία στην εκπαίδευση μέσω των φροντιστηρίων.
Η έκθεση του αρχείου περιελάμβανε κυρίως βιβλία και δημοσιεύματα. Υπήρξαν κάποιες λίγες αναφορές στα φροντιστήρια στην Καβάλα ακόμη και πριν τον πόλεμο. Ωστόσο το βασικό μέρος του γεγονότος ήταν η συνάντηση συνταξιούχων σήμερα εκπαιδευτικών, ανθρώπων που τάχθηκαν με συνέπεια και υπευθυνότητα στην φροντιστηριακή εκπαίδευση. Η μεταξύ τους συνάντηση ήταν φυσικό να δημιουργήσει συγκίνηση, έφερε στο μυαλό αναμνήσεις από μια Καβάλα που σήμερα μάλλον δεν υπάρχει. Η συμμετοχή στην εκδήλωση σημερινών εκπαιδευτικών φροντιστηρίων δεν ήταν μεγάλη. Κι επειδή όλοι τους είναι καθηγητές, στην ομιλία των Παπακοσμά- Κωνσταντάρα- Μυστακίδη- προέδρου του συνδέσμου Σπύρου Κετζετζή ήταν και καθηγητές της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ο Κώστας Παπακοσμάς παραδέχθηκε ότι όλα ξεκίνησαν μέσω του facebook, όταν ο κ. Κωνσταντάρας ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία των φροντιστηρίων στην Καβάλα. Αναπτύχθηκε η σχέση, υπήρξε η συνεργασία κι έτσι έγινε η εκδήλωση (μετά έκθεσης) το Σάββατο.